Veertiende plek voor RoboTeam Twente bij RoboCup 2017

RoboTeam Twente is als veertiende geëindigd bij de Robocup 2017. Het Twentse team debuteerde in het Japanse Nagoya bij het WK Robotvoetbal. De veertiende plaats in een deelnemersveld van 20 teams mag als een prima prestatie worden gezien voor een team dat debuteert bij het grote internationale evenement. 

In het kort

  • Prestatie RoboTeam Japanse Nagoya WK Robotvoetbal 
  • RoboTeam Twente liet goed voetbal zien 

Global Goal

global goal icon
Jaar geleden

Nog geen jaar geleden gingen de studenten van de Universiteit Twente aan de slag met het bouwen van het robotvoetbalteam. Nagenoeg elk detail van de robot werd door de studenten zelf ontworpen en gebouwd. Met hun robots, met illustere namen als Abe, Edwin, Wesley, Arjen en Dennis slaagden ze er eerder dit jaar in zich te plaatsen voor het toernooi in Japan.

Toernooiverloop 

Dat toernooi begon vorige week donderdag met de wedstrijden in de poulefase. Twee gelijke spelen en twee nederlagen betekenden een vierde plek in de groep, net niet voldoende om door te gaan in het hoofdtoernooi. RoboTeam Twente liet goed voetbal zien. Bij vlagen was hun verdediging niet door te komen en enkele snelle uitbraken leiden tot een aantal goede doelpogingen. 

In de herkansingen liet de Twentse ploeg zich pas echt van haar beste kant zien. Drie overwinningen op rij loodsten de ploeg naar de finale van de herkansingen. In dat duel waren de Minibots van de Amerikaanse University of Massachusetts met 3-0 te sterk. 

Teamleider Ewoud Croll was tevreden over de prestaties van het team: “Een veertiende plek is een goed resultaat als je bedenkt dat we hier debuteren. Onze prestaties zijn ook bij de andere teams niet onopgemerkt gebleven. We zijn ontzettend trots op het team en de robots. We hebben hier lang naar toegewerkt en ook tijdens het toernooi hebben we elk uurtje benut om de robots nog beter te laten presteren.”

Vervolg

In het nieuwe studiejaar zal een nieuwe groep studenten voortborduren op het werk van het huidige  RoboTeam Twente. Zij zullen, ondersteund door een aantal van de huidige groep studenten, het robotvoetbalteam verder ontwikkelen. Het volgende WK robotvoetbal vindt plaats in 2018 in Canada.

Datum: 31 juli 2017 |

Bron tekst: Universiteit Twente |

Auteur: Twente.com