Kwalificatie voor de RoboCup 2019

RoboTeam Twente heeft de eerste stap gezet richting het behalen van de overwinning in de RoboCup 2019, de jaarlijkse internationale robot competitie. Het team heeft de kwalificatie voor het tournament in Sydney, Australië, succesvol afgerond.

RoboTeam Twente, opgericht in 2016, is een multidisciplinair studententeam bestaande uit studenten van de Universiteit Twente en viert dit jaar de derde opeenvolgende deelname aan de RoboCup. De RoboCup is een internationale competitie die onderzoek in robotica en kunstmatige intelligentie promoot. Van de vele competities die georganiseerd worden tijdens de RoboCup, zal RoboTeam Twente participeren in de small-size league van de robotvoetbal divisie.

In het kort

  • Eerste stap gezet richting het behalen van de overwinning in de RoboCup 2019
  • Succesvol terug keren naar Nederland.

Global Goal

global goal icon
Kwalificatie vereisten

Niet elk team krijgt de kans om deel te nemen aan de RoboCup. Deelnemers moeten een kwalificatieproces afronden door een artikel te schrijven dat zowel het ontwerp van de robots als de innovaties presenteert.

 

Om te kwalificeren is het niet voldoende om slechts de tekortkomingen uit het vorige jaar te verhelpen. Het artikel moet laten zien dat er dit jaar voldoende innovaties worden gedaan om de robots en hun gedrag te verbeteren. Oude ontwerpen zijn geanalyseerd en de verbeterpunten zijn verwerkt, wat resulteert in een slimmere kunstmatige intelligentie voor de tactieken tijdens de wedstrijd en betere controle over de robot door herontwerp van het mechanisme verantwoordelijk voor het schoppen van de bal.

Demonstratie en ervaring

Door een geheel jaar te werken aan het ontwerp en de realisatie ervan, doen de studenten niet alleen waardevolle ervaringen op, maar krijgen zij ook de kans om hun kennis en vaardigheden te delen met het publiek. Het presenteren van revolutionaire ideeƫn en het behalen van podiumplaatsen verbetert zowel de reputatie van het team als die van de Universiteit Twente en Nederland.

 

Naast het pogen tot het behalen van een podiumplaats is RoboTeam Twente als enige verantwoordelijk voor het representeren van Nederland in de small-size league. De meest succesvolle deelnemende teams in de competitie zijn afkomstig uit Duitsland, China en Japan en hebben meer dan 10 jaar ervaring. RoboTeam Twente’s positie in de ranglijst stijgt jaarlijks. In het eerste jaar behaalden wij de 14e en in het tweede jaar de 7e plek uit meer dan 20 deelnemers. We verwachten deze stijging te volgen en succesvol terug te keren naar Nederland.

Weg naar Sydney

Momenteel is RoboTeam Twente bezig met het implementeren en testen van de innovaties om op tijd klaar te zijn voor de RoboCup 2019 in Sydney, Australiƫ, in de eerste week van juli.

Datum: 5 maart 2019 |

Bron tekst: RoboTeam Twente |