Campus Café | Regeren is vooruitzien

Terugblik Campus Café 'Regeren is vooruitzien': van een deep dive in de wereld van motion capturing tot een masterclass pitchen

Ook benieuwd naar de sessies van de editie 'Fit en vrij door technologie'? Lees dan onze terugblik.

Inspiratie, kennisdeling, ontmoeting, professionals, studenten en ondernemers. Dat is Campus Café. Op 18 februari vond er weer een digitale editie plaats van het Campus Café met dit keer het thema ‘Regeren is vooruitzien’. Interessante sessies waarover we je graag bijpraten zodat ook jij weer op de hoogte bent van de laatste updates uit Twente. 

 

Mondkapjes detecteren

Xsens en 20Face namen de deelnemers tijdens de Technology Deepdive mee in de wereld van motion capturing en gezichtsherkenning. Zo vertelde Igor Ikink (Xsens) alles over wat ze doen met hun motion capturing technologie: van Hollywood films tot het analyseren van sportprestaties. “Wij willen dit zo gemakkelijk mogelijk maken: een pak aantrekken, kalibreren en gaan!” Vervolgens nam 20Face het stokje over en vertelde Edwin Hek over alle mooie dingen die ze doen met gezichtsherkenning. “De techniek van 20Face kan nu mondkapjes detecteren, maar ook het gezicht herkennen van de persoon die een mondkapje draagt. Een ontwikkeling waar we trots op zijn,” aldus Edwin.

 

Campusontwikkelingen Connect-U

Tegelijkertijd praatte Marijke van Hees de deelnemers bij over alle ontwikkelingen op de campus van Connect-U, van de planning tot de vervolgstappen. “Met Connect-U zorgen we voor een locatie waar wonen, werken, leren en ontmoeten samenkomen in hartje Enschede,” vertelde Marijke. 

 

So you think you can pitch? 

Ondertussen werd er in een andere zoom-meeting een masterclass pitchen gehouden door Peter Langela, business developer bij Novel-T. (Inter)nationale studenten, lokale ondernemers en andere professionals kregen tips en tricks om hun skills te verbeteren. De vraag die centraal stond: So you think you can pitch? En na deze sessie was het antwoord natuurlijk ‘ja’! Peter liet zijn skills in de praktijk zien en zorgde ervoor dat de deelnemers met interactieve testjes en vragen leerden om te pitchen. Resultaat: enthousiaste professionals die naar huis gingen met alle handvatten voor een succesvolle pitch. Niet alleen handig om in te zetten bij investeerders, maar ook bij je manager of zelfs partner!

Politiek Café

Het Campus Café van 18 februari werd afgesloten met het Politiek Café, een digitale tafel met (kandidaats)kamerleden van verschillende partijen: Eppo Bruins (ChristenUnie), Hilde Palland-Mulder (CDA), Yvonne Bijenhof (VVD) en Yara Hümmels (PvdA). Anne-Wil Lucas, gebiedsdirecteur Kennispark Twente, onderwierp ze aan verschillende prikkelende stellingen over innovatie en welke rol daarin is weggelegd voor de politiek. Allemaal waren ze het erover eens dat er kansen voor innovatie en de volgende generatie gecreëerd moeten worden. Ook ontstond er een interessante discussie over hoe de politiek om moet gaan met digitalisering, helemaal wanneer Kamerleden vaak zelf niet voldoende kennis hebben van technologie.