Motion Capture, in elke omgeving met één druk op de knop

Xsens, de gerenommeerde innovator op het gebied van 3D motion tracking technologie heeft de lancering van  MVN Studio 4.4aangekondigd; een nieuwe software update die ongelimiteerde motion capture (mocap) mogelijk maakt in elke omgeving, met slechts één druk op de knop.

In het kort

  • MVN Studio 4.4 en On-Body Recording maakt motion capture flexibeler en toegankelijker dan ooit tevoren 
  • Volgend op de lancering van de MVN Remote App voor mobiele apparaten in MVN Studio 4.3, komt de MVN Studio 4.4

Global Goal

global goal icon
MVN Studio 4.4 en On-Body Recording

MVN Studio is de door Xsens ontwikkelde en bewezen mo-cap softwareoplossing die gebruikt wordt in samenhang met de Xsens mocap pakken om op te nemen, te monitoren en bewegingen te analyseren. Bij het gebruik van de On-Body Recording technologie worden gegevens direct opgeslagen op de Body Pack zonder dat hardware of een externe krachtbron in de buurt nodig zijn. Gebruikers kunnen beelden opnemen met slechts één druk op de knop om vervolgens gemakkelijk de gegevens te uploaden op het moment dat een computer weer voorhanden is. 

Motion capture wordt toegankelijker dan ooit

MVN Studio 4.4 en On-Body Recording maakt motion capture flexibeler en toegankelijker dan ooit tevoren en creëert nieuwe mogelijkheden om lichaamsbeweging-data op te nemen, op elke plek en elke tijd. Hein Beute, directeur Product Ontwikkeling bij Xsens, merkt op: “Met MVN Studio 4.4 creëren we veel nieuwe mogelijkheden tot zogenaamde ‘Inertial’ bewegingsopnamen. Je kunt zo, bijvoorbeeld, de bewegingen van een motorcross rijder opnemen van het begin van een race tot het einde; of als je de ergonomie bekijkt bij een fysiek beroep zoals houthakken dan kan deze persoon onafhankelijk in het bos werken zonder dat hij of zij ergens in de buurt een krachtbron hoeft te hebben. MVN Studio 4.4 maakt ‘motion capture’ toegankelijker dan ooit.” 

Mobiele toepassing

Volgend op de lancering van de MVN Remote App voor mobiele apparaten in MVN Studio 4.3, komt de MVN Studio 4.4. update nu met een mogelijkheid tot een Reference Camera perspectief voor de applicatie. 

De MVN Remote App maakt het mogelijk voor gebruikers om opnames te controleren en de uitvoering terug te kijken op hun iOS/Android smartphone. Met de nieuwe Reference Camera kunnen gebruikers nu referentie video’s vastleggen van een opname; bijvoorbeeld het opnemen van de gezichtstuitdrukkingen van een acteur tijdens het draaien. De beelden die zijn opgenomen met de Reference Camera kunnen vervolgens opnieuw bekeken worden in de MVN Studio 4.4 waardoor de context van de plaats waar de beweging werd opgenomen kan worden bekeken. 

Xsens

Xsens ontwikkelt geavanceerde ‘mocap’ oplossingen voor de triple-A computergame-industrie en gerenommeerde VFX studio’s overal ter wereld. Xsens mocap systemen hebben een grote rol gespeeld in veel bekende film- en gameproducties waaronder Independence Day: Resurgence, Kingslave: Final Fantasy XV, FIFA en de lang verwachte titels LawBreakers en Hellblade. Xsens heeft recentelijk ook de lancering aangekondigd van het nieuwe Xsens Indie programma waarmee mocap toegankelijk wordt voor iedereen. 

Datum: 19 mei 2017 |

Bron tekst: Xsens |

Auteur: Twente.com