Werken in de logistiek?

Twente staat jaarlijks in de logistieke hotspots top 10 van Nederland (Logistiek.nl). Logistieke spelers in Twente zoals het XL Businesspark in Almelo, Port of Twente, de combi terminals in Almelo en Hengelo en de A1 als belangrijke verbinding met Amsterdam en Duitsland versterken deze positie. De logistieke sector groeit hard en er zijn veel kansen voor zowel bedrijven als toekomstige werknemers, maar ook de behoefte aan vakmensen binnen deze sector is onverminderd groot. Om deze reden organiseren Port of Twente, Werkplein Twente, provincie Overijssel, gemeente Hengelo en het ROC van Twente gezamenlijk de week van de logistiek.

In het kort

  • Twente is één van de belangrijkste logistieke hotspots van Nederland. Dit biedt kansen voor bedrijven en toekomstige werknemers, want er is steeds meer behoefte aan vakmensen.
  • Tijdens de week van de logistiek worden activiteiten georganiseerd om geïnteresseerden kennis te laten maken met de logistieke sector. 

Global Goal

global goal icon

Woensdag 13 tot en met vrijdag 15 maart worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor circa 600 Twentse vmbo-scholieren en 300 werkzoekenden van Werkplein Twente. Door deze activiteiten maken zij kennis met het werken in de logistiek en kunnen zij een kijkje nemen in de keuken van de verschillende bedrijven om uiteindelijk te kiezen voor een duurzame baan in de logistiek. 

‘Letterlijk en figuurlijk goed op weg!’

Gerard Gerrits, wethouder Economie van de gemeente Hengelo, geeft op woensdag 13 maart het startschot van de kick-off voor het bedrijfsleven en bedrijven uit de logistieke sector. ‘Mensen denken bij werken in de logistiek vaak aan de chauffeur in de vrachtwagen. En die is natuurlijk ontzettend belangrijk. Maar het gaat om zoveel meer! Werken in de logistiek is een verantwoordelijke functie. Logistiek gaat eigenlijk over alle stappen vanaf het moment dat een product klaar is, totdat het uiteindelijk bij de klant is. Je werkt met veel mensen samen en naast mensenwerk wordt innovatieve technologie steeds belangrijker. De logistiek biedt nu en in de toekomst volop kansen op een uitdagende baan. Dat kunnen we jonge mensen en andere geïnteresseerden wel vertellen. Maar het werkt natuurlijk veel beter om dat vooral te laten zien. We willen mogelijke nieuwe krachten letterlijk en figuurlijk goed op weg helpen. Dat is onze belangrijkste insteek bij de Week van de Logistiek. En ik nodig bedrijven vooral uit om ook aan te haken!’ 

Het programma

Woensdag 13 maart – kick-off: door de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het een uitdaging om de verschillende vacatures in de logistiek te vervullen, terwijl de behoefte aan personeel groot is. Tijdens de kick-off wordt er in de Hazemeijer gezamenlijk gesproken over deze uitdaging. 
De kick-off is alleen toegankelijk voor genodigden.

Donderdag 14 maart - VMBO doe-dag: een actieve doe-dag voor derdejaars vmbo-leerlingen waarbij zij interessante bedrijven in Twente bezoeken en ervaren wat het werken in de logistiek precies inhoudt. 

Vrijdag 15 maart – de werkpleindag: altijd al in de logistiek willen werken? Op vrijdag 15 maart staat een groot aantal bedrijven klaar voor werkzoekenden in Twente. Maak kennis met de logistieke beroepen en bedrijven. Meld je snel aan, want vol is vol! 

Zaterdag 16 maart – open dag ROC van Twente: op zaterdag 16 maart opent het ROC van Twente tussen 10.00 en 14.00 uur de deuren voor jou. Een kleinschalige open dag waar jij één-op-één je laatste vragen kunt stellen aan docenten en studenten. Meld je hier aan voor de open dag, want de sector transport en logistiek is continu op zoek naar goed opgeleide vakmensen.

 

De week van de logistiek wordt mede mogelijk gemaakt door ROC van Twente, provincie Overijssel, regio Twente en gemeente Hengelo

Datum: 12 maart 2019 |

Bron tekst: Week van de logistiek |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #economie