De duurzame ROC-student komt eraan

Het college voor Transport, Logistiek & Mobiliteit (TLM) van ROC van Twente heeft het predicaat 'Erkend Duurzaam' gekregen. Het is de eerste school in Nederland met deze onderscheiding van het landelijke Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM).

In het kort

  • Inspelen en meegroeien met innovaties en ontwikkelingen is voor het onderwijs een actuele uitdaging
  • ROC van Twente eerste onderwijsinstelling met een Erkend Duurzaam predicaat van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit

 

Global Goal

global goal icon
Eerste onderwijsinstelling

Het Instituut voor Duurzame Mobiliteit kende tot nog toe alleen duurzaamheidscertificaten toe aan bedrijven, maar om de aandacht voor duurzaamheid werkelijk te waarborgen, is het belangrijk dat het beroepsonderwijs studenten aflevert die er les in hebben gehad, ermee hebben gewerkt en van scholen komen die zelf ook in alle opzichten duurzaam zijn. 

Duurzaamheid als onderdeel van het curriculum

De mobiliteitsbranche verduurzaamt in rap tempo. Inspelen en meegroeien met innovaties en ontwikkelingen is voor het onderwijs een actuele uitdaging. Het MBO College voor Transport, Logistiek & Mobiliteit wil duurzaamheid daarom zo snel mogelijk opnemen in het huidige curriculum van al haar opleidingen.

Datum: 1 november 2018 |

Bron tekst: ROC van Twente |

Auteur: Twente Branding