ROSEN Europe partner van Green team Twente

ROSEN Europe heeft getekend als hoofdsponsor van het Green Team Twente, een studententeam van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool. Dit team van pientere studenten is bezig de meest efficiënte waterstofauto ter wereld te ontwerpen. Net als ROSEN gelooft het Green Team dat waterstof een cruciaal element is in het verduurzamen van de wereld en dat het een grote rol zal spelen in de mobiliteit van de toekomst.

Bij de drive die de studenten hebben, hoort een sponsor die mee gaat in de ambities van het raceteam én die de potentie van waterstof als duurzame brandstof ziet en stimuleert.

 

In het kort

  • Het Green Team Twente werkt op dit moment aan de meest efficiënte waterstofauto ter wereld.
  • Zij geloven, net als ROSEN, dat waterstof een curciaal element is in het verduurzamen van de wereld.
  • ROSEN Europa legt steeds meer focus op waterstof en is daarmee een geschikte hoofdsponsor voor Green Team Twente.

Global Goal

global goal icon
Over het Green Team Twente

Het Green Team Twente is een multidisciplinair studententeam dat bestaat uit studenten van de Universiteit Twente en van de Saxion Hogeschool. Samen willen ze een raceauto ontwerpen, ontwikkelen en rijden met de meest innovatieve technieken op het gebied van waterstof. Ieder jaar opnieuw neemt een nieuw samengesteld team de taak op zich om de auto verder te ontwikkelen. Om te laten zien hoe ver ze zijn met hun raceauto, neemt het team jaarlijks deel aan de Shell Eco-Marathon. Het is niet de snelste auto die wint, maar de auto die het minste brandstof verbruikt over een voorgeschreven afstand binnen een voorgeschreven tijd.

Klaar voor de toekomst

De wereld is op weg naar een toekomst zonder fossiele brandstof, terwijl de vraag naar energie steeds groter wordt. De olie- en gasindustrie worden hierdoor uitgedaagd om aan die toenemende vraag te voldoen en tegelijkertijd de uitstoot in de hele keten te verminderen. Waterstof is een schone en effficiente energiebron die bijdraagt aan de toenemende vraag naar duurzame energie en zal een belangrijke rol spelen in de weg naar een duurzame toekomst.

 

“We zijn er trots op dat we de tranisitie naar een meer duurzame toekomst kunnen ondersteunen door het Green Team Twente te sponsoren”, zegt Michiel Bloemen, Vice President – Business Collaboration van ROSEN Europe. “De bestaande gas-infrastructuur is ideaal voor  het opslaan, het transporteren en het distribueren van steeds grotere hoeveelheden waterstof.”

 

Roy van Elteren, Hoofd van Integrity Solutions bij ROSEN Europe en lid van de ‘Hydrogen Focus Group’ van het bedrijf: " Bij ROSEN ligt de focus steeds meer op waterstof. Dit sponsorschap is een mooie manier om onze betrokkenheid bij waterstof te laten zien, naast onze deelname aan initiatieven als  HyReady, European Clean Hydrogen Alliance en diverse H2 lighthouse projecten."

 

“Er zullen binnenkort niet meer voldoende fossiele brandstoffen zijn. Elektrische auto’s en auto’s op waterstof vormen de oplossing. Beide types auto’s maken gebruik van een elektrische motor, maar de ene haalt de energie uit een batterij en de ander uit waterstof. Waterstof is in overvloed aanwezig in het universum. Het kan niet op raken en het is daarom de beste energieleverancier. Bovendien is het groener dan een batterij.

 

Momenteel is er een klein aantal waterstofstations in Nederland en zijn er slechts enkele waterstofauto’s op de markt. Door hun auto, wil het Green Team Twente deze ontwikkelingen bevorderen. ROSEN kan het team als sponsor helpen met deze uitdaging.”

Over ROSEN Europe B.V

De ROSEN Group is een wereldwijde leverancier van geavanceerde oplossingen op alle gebieden van de integriteitsprocesketen in de olie-, gas- en energie branche. Innovatie, knowhow en een strikte oriëntatie op de behoeften van de klant zijn de belangrijkste factoren van het unieke succesverhaal van ROSEN.

 

ROSEN Europe is een onafhankelijk opererende unit binnen de ROSEN Group, opgericht in 2000. Het is verantwoordelijk voor het bedienen van klanten in Europa (inclusief CIS-landen) en India via haar hoofdkantoor in Oldenzaal. Het bedrijf wordt vertegenwoordigd door een netwerk van aangesloten kantoren en exclusieve agenten, waardoor het in staat is nauw contact te onderhouden met klanten wereldwijd.

Datum: 6 september 2021 |

Bron tekst: ROSEN Group |

Auteur: Maaike Thüss

Lees meer over #Duurzame brandstof