HyDriven: UT-Studententeam Onthult Nieuwe Waterstofraceauto


Vandaag onthulde het studententeam, voorheen bekend als 'Green Team Twente', trots hun nieuwste waterstofraceauto en volledige rebranding tijdens de Car Reveal in het Wilminktheater in Enschede. Voortaan zullen ze bekendstaan onder de naam 'HyDriven'.

Na twee jaar van onderzoek, testen en herontwerpen om aan de regels van de 'Formula Student' (FS) race te voldoen, is het werelds eerste zelfgebouwde Formula Student waterstofraceauto nu een feit. Deze unieke auto komt uit Twente en toont de innovatieve geest van de regio. Tijdens de Car Reveal lichtte het team enkele belangrijke verbeteringen van dit jaar toe. Deze omvatten een herontworpen waterstofopslagsysteem dat hogere stroominput mogelijk maakt, waardoor de auto sneller en langer kan rijden. Daarnaast zorgt een nieuw aerodynamisch ontwerp voor meer neerwaartse kracht, wat de grip van de auto op de weg verbetert. Voor het eerst heeft HyDriven de wielen van hun vorige raceauto op waterstof laten draaien, wat aantoont dat het mogelijk is om een Formula Student raceauto op waterstof te maken.

 

De race van dit jaar is bijzonder belangrijk voor HyDriven. Het is namelijk het eerste jaar in de geschiedenis van Formula Student waarin een waterstofklasse deel uitmaakt van de competitie. HyDriven zal geschiedenis schrijven door als eerste team in deze categorie deel te nemen aan het FS-circuit in Frankrijk eind augustus.

Nu verbrandingsmotoren in sommige FS-competities worden afgeschaft, is dit het perfecte moment om een gedurfde stap te zetten. HyDriven's doel is om andere FS-teams uit te dagen de overstap naar waterstof te maken en om innovatie in waterstof zowel binnen als buiten Formula Student te versnellen.

 

Om dit te bereiken, is een sterke identiteit met een nauwe link naar waterstof essentieel. Daarom heeft het team gekozen voor een volledige rebranding met een nieuwe naam, kleurenschema en daarmee uitstraling. Met deze vernieuwde identiteit wil HyDriven deze zomer de potentie van waterstoftechnologie aan de wereld presenteren.

 

Tijdens de Formula Student races in Nederland en Frankrijk zal het team getest worden in zowel statische als dynamische evenementen. Naast de technische en raceaspecten draait deze competitie ook om andere vaardigheden zoals ontwerpen, presenteren en het maken van een solide businessplan. HyDriven kijkt vol verwachting uit naar de eerste races onder hun nieuwe naam.

 

Voor meer informatie en updates over  het verhaal van HyDriven, bezoek hun officiële website.

Team Hydriven waterstofraceauto