Opening Hogeschooljaar

Het vorige hogeschooljaar stond in het teken van Saxion als ‘place to be(e)’. De metafoor van een bijenkorf voor de regio, waar men elkaar ontmoet, samenwerkt, bouwt en uitvliegt. Een wirwar van komen en gaan, vol bedrijvigheid. Maar het leven nam een onverwachte wending en we kwamen terecht in een situatie van thuis zijn en online werken en studeren. Een ‘online place to be(e)’. De bijenkorf was even leeg, maar we werkten hard door en konden vanaf juni voorzichtig weer starten met onderwijs op locatie. 

Evenement details

Wanneer: 3 september 2020
Tijd: 14:30 - 15:30
Organisator: Saxion
Locatie: Online

Global Goal

global goal icon
Van bijenkorf naar ‘flow’

De verwachting van een bruisende bijenkorf moesten we wat loslaten. Loslaten en meegaan met wat er op ons pad komt: go with the flow. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst benoemden we ‘flow’ al eerder, niet wetend wat ons te wachten stond. Maar het lijkt meer dan ooit een term die samenvat waar we nu staan. Flow betekent dat alles lekker loopt en je meevaart op de golven die op je afkomen. Je bent wendbaar, fluïde en bekijkt waar de stroom je brengt. We leerden de afgelopen maanden maar weer eens dat het leven ons soms kan overvallen. Dat plannen gemaakt zijn, maar soms niet doorgaan. Dat we teleurstellingen, angst en leed niet altijd tegen kunnen houden. Maar gelukkig zagen we vooral ook veerkracht, inventiviteit en empathie. Onze bruisende hogeschool behield haar ‘flow’. 

Go with the flow

Maar hoe ziet onze flow er vanaf september uit? Plannen maken voor het aankomend hogeschooljaar lijkt soms op glazen-bol-kijken. Want wat ons te wachten staat, kunnen we niet allemaal voorspellen. Aan ons dus de vraag: wat weten we wel en hoe gaan we verder? Het hogeschooljaar 2020-2021 beginnen we met frisse moed. Voor de één een bruisende wentelkolk en de ander een rustig kabbelend beekje. We werken in ieder geval samen aan die ‘flow’. Voor onszelf, voor de regio, om de wereld een stukje beter te maken.

Lees meer over #Saxion