Reis-app GOAN! is de toekomst van de mobiliteit in Twente

Op dinsdag 22 september is de nieuwe reis-app GOAN! in Twente gelanceerd. De app wordt eerst gebruikt op basis van een try-out, waarbij de app door een selecte groep reizigers getest gaat worden. GOAN! is een van de zeven nationale Mobility as a Service (MaaS)-apps. Met deze app kan een reis van A naar B eenvoudig en duurzaam gepland, geboekt én betaald worden. Voor alle soorten vervoer: van een deelfiets, Regiotaxi en AutoMaatje tot de bus en de trein.

In het kort

  • MaaS Twente is een van de zeven nationale MaaS-pilots die het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met gemeenten en provincie heeft gelanceerd.
  • De reis-app GOAN! is gelanceerd en wordt in eerste instantie gebruikt als try-out.
  • Vanaf januari 2021 kan iedereen gebruik maken van deze app. Duurzaamheid en eenvoud staan in dit initiatief voorop.
     

Global Goal

global goal icon

MaaS Twente is een van de zeven nationale MaaS-pilots die het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met diverse gemeenten en provincie heeft gelanceerd. Bij het MaaS Twente project wordt gebruik gemaakt van de reis-app GOAN!. De app is op dinsdag 22 september gelanceerd met een try-out. Wethouder Anja Prins (gemeente Losser) is voorzitter van MaaS Twente en is erg blij dat GOAN! nu écht van start kan. “Zeker in deze tijd willen we graag dat inwoners kunnen blijven deelnemen aan de samenleving.”, aldus Prins. “Het vervoer kan daarin essentieel zijn.”

Duurzamer en goedkoper

Wethouder Prins coördineert de ontwikkeling van de app voor de acht Twentse deelnemende gemeenten: Twenterand, Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland, Hengelo, Enschede, Losser en Haaksbergen. Met GOAN! krijgen reizigers straks een reisadvies op maat. “Je reis van A naar B eenvoudig plannen, boeken en betalen, dat kan straks voor álle inwoners en bezoekers van Twente in één handige app.", vertelt Prins. “Uiteindelijk willen we toe naar duurzamer en goedkoper vervoer voor reizigers, overheden en werkgevers.”

Vanaf januari voor iedereen

Het gebruik van de reis-app begint in eerste instantie klein. Voorlopig gaat alleen een groep proefgebruikers reizen met deze app. Voor de ontwikkelaars is het zeer waardevol om te zien waar de proefgebruikers tegenaan lopen en wat er efficiënter kan. Juist door de toekomstige gebruikers te betrekken bij de doorontwikkeling van GOAN! kan de app extra goed getest worden. Op deze manier wordt het gebruikersgemak verbeterd, zodat de volledige uitrol in januari 2021 probleemloos verloopt.

Vanaf januari 2021 kan iedereen gebruik maken van GOAN!

Datum: 22 september 2020 |

Bron tekst: GOAN! / MaaS Twente |

Auteur: twente.com

Lees meer over #mobiliteit