Move East: hightech event als showcase voor duurzame mobiliteit

Vorige week vond voor het eerst het event Move East plaats. Alles draaide op Technology Base en Twente Airport om de toekomst van duurzame mobiliteit: van waterstofauto’s tot modulaire fietsen. Tijdens het event werd ook een Campus Café gehouden over de toekomst van batterijen. 

Het doel van het event? De nabije toekomst van duurzaam vervoer over de weg en door de lucht te ervaren, alles zoveel mogelijk emissievrij. Bezoekers konden er meer leren over trends en ontwikkelingen in elektrisch personenvervoer, bedrijfswagens en bemande en onbemande luchtvaart.

 

Duurzame mobiliteit is actueler dan ooit. Vervoer moet schoner, gezonder en klimaatneutraal worden. Hoe? De innovaties tijdens het mobiliteitsevent showden al een aantal mogelijkheden die in Oost-Nederland zijn en worden ontwikkeld.

 

Zo waren er drone-demonstrasties, elektrische vliegtuigen, duurzame trucks en een gloednieuwe waterstofbus.

Campus Café: Future of Batteries

Tijdens het Campus Café werd gesproken over het recyclen van batterijen en het sluiten van de keten. Daarbij kwamen aanwezigen overeen dat er in Twente genoeg ruimte is om een Battery cluster neer te zetten en dat studenten bij het cluster betrokken moeten worden.

 

Move East is een initiatief van Provincie Overijssel, Gelderland en Oost NL. In 2024 vindt de tweede editie in Gelderland plaats.

Datum: 16 juni 2023 |

Bron tekst: Move East |

Auteur: Wendy Kloezeman

Lees meer over #mobiliteit