Twents bedrijf Dutch-Shape ontvangt SQIP Airbus award

Made in Twente! Dutch-Shape uit Borne behaalt wereldwijd succes. Dutch-Shape ontwerpt en produceert mallen voor de vliegtuigindustrie. Deze mallen worden gebruikt voor de productie van complexe composiet-delen voor vleugels, staartstukken en motorbehuizingen. Onlangs ontving het bedrijf de ‘SQIP’ (Supply chain and Quality Improvement Program) award van Airbus, waarmee zij als geprefereerde leverancier van Airbus zijn gekozen.  

In het kort

  • Twents bedrijf Dutch-Shape maakt mallen voor vliegtuigonderdelen met grote nauwkeurigheid 
  • Deze grote nauwkeurigheid en goede kwaliteit is beloond met de SQIP award van Airbus 
  • Dutch-Shape is hiermee de geprefereerde leverancier van Airbus 

Global Goal

global goal icon
Grote onderdelen, grote nauwkeurigheid

Dutch-Shape levert mallen voor bekende vliegtuigbouwers zoals Boeing, Airbus en Lockheed Martin. Met deze mallen worden onderdelen voor vliegtuigen gemaakt, zoals vleugels en staartstukken. Wat het werk van Dutch-Shape zo bijzonder maakt, is dat zij erg grote onderdelen maken die ook erg nauwkeurig moeten zijn. Deze nauwkeurigheid is cruciaal in de vliegtuigindustrie. Afmetingen worden na productie dan ook rigoureus gecontroleerd. Zo krijgt Dutch-Shape het voor elkaar om onderdelen voor vliegtuigen van wel 18 meter lang op 100ste millimeters nauwkeurig te maken. Ook is het bedrijf voortdurend bezig met het verbeteringen gericht op duurzaamheid; hoe lichter de onderdelen, hoe minder brandstof het vliegtuig verbruikt. 

Wereldwijd succes

Wereldwijd zijn er maar zo’n twintig bedrijven die doen wat dit Twentse bedrijf doet, en wereldwijd staan zij aan de top. Dat Dutch-Shape betrouwbare en goede producten maakt viel ook vliegtuigproducent Airbus op. Vanwege de goede kwaliteit van de mallen zijn ze door Airbus gekozen als ‘Best Performer’. Hiervoor hebben ze de SQIP (Supply chain and Quality Improvement Program) award in ontvangst mogen nemen. Dutch-Shape is uit de 15.000 leveranciers van Airbus verkozen voor deze award. Een aantal weken geleden waren managing director Guus Engelen en sales director Rob Snijders bij Airbus in Toulouse om de mooie prijs op te halen.

Datum: 4 november 2019 |

Bron tekst: Dutch-Shape |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #luchtvaart