Hét event voor duurzaamheid in de logistieke sector

Op 19 mei 2021 van 15:00 tot 17:00 vindt het duurzaamheid in de logistiek online evenement plaats. Tijdens deze bijeenkomst worden verschillende innovaties op het gebied van duurzame logistiek gepresenteerd. Ook worden resultaten besproken die door het Countdown project van EFRO OP-Oost bereikt zijn op het gebied van IoT en duurzame logistiek.

Evenement details

Wanneer: 19 mei 2021
Tijd: 15:00 - 17:00
Organisator: Duurzaamheid in de logistiek
Locatie: Online

Global Goal

global goal icon

Iedereen moet verduurzamen, ook de logistiek. De stijgende verwachtingen binnen de branche en de waarde die eraan gehecht wordt in de maatschappij, zorgen ervoor dat elke organisatie mee moet. De mogelijkheden om te verduurzamen binnen deze branche worden besproken tijdens het event door middel van verschillende break-out sessies. De sessies gaan bijvoorbeeld over de toegevoegde waarde van connectiviteit tussen verschillende platformen voor de logistieke sector, de kansen die het concept ‘Connected Car’ met zich meebrengt, maar ook over nieuwe initiatieven op het gebied van duurzaamheid en logistiek. Er is volop gelegenheid om mee te denken, meningen te delen en natuurlijk nieuwe ideeën op te doen!

 

Het event wordt georganiseerd door het Countdown consortium. Het consortium bestaat uit verschillende high-tech bedrijven uit de regio, namelijk Ahrma, Datacadabra, Innovadis, Locus Positioning, Twente47, Universiteit Twente en YesHugo. Het project focust zich op innovatie op het gebied van data-vergaring en analysetechnieken in de logistieke sector. Daarvoor ontwikkelen ze oplossingen waarmee de steeds dynamischer en complexere logistieke processen beheerst kunnen worden. Hierdoor wordt de gehele supply chain duurzamer en efficiënter. De bevindingen van het project kunnen wellicht bijdragen aan de doelen binnen jouw organisatie.

 

Met het event wil men het vuurtje rond logistiek en duurzaamheid aanwakkeren en op die manier hun bijdrage leveren aan een duurzamere toekomst!

 

Werk je in de logistiek, of ben je geïnteresseerd in duurzaamheid? Meld je dan aan via www.duurzaamindelogistiek.nl. Let wel op, er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.