Earth is calling... TenCate

"We Protect People"

 

Naar verwachting blijft het zeeniveau stijgen en wordt het overstromingsgevaar steeds groter, met alle gevolgen van dien voor de lokale infrastructuur. Ook verstedelijking heeft nadelige gevolgen voor de waterhuishouding. De neerslag kan moeilijker in de bodem infiltreren en komt versneld tot afstroming in de rivieren en beken die het gebied doorkruisen. Die krijgen daardoor een hoger debiet. Dat vergroot de kans op overstromingen, modderstromen en dijkdoorbraken in de benedenloop van de rivier.

In het kort

  • Verwoestende modderstromen in Griekenland
  • Bouwkundige constructies op basis van geosynthetics van TenCate helpen de gevolgen van natuurrampen op de lokale gemeenschap te verminderen

Global Goal

global goal icon

Natuurrampen richten regelmatig grote schade aan aan de lokale infrastructuur. Momenteel hebben gemiddeld ongeveer 21 miljoen mensen per jaar wereldwijd last van overstromingen. Dat aantal zal naar verwachting toenemen tot 54 miljoen in 2030 als gevolg van klimaatverandering en sociaal-economische ontwikkelingen. Bouwkundige constructies op basis van geosynthetics van TenCate helpen de gevolgen van natuurrampen op de lokale gemeenschap te verminderen. Oplossingen van TenCate worden wereldwijd toegepast voor de bescherming tegen overstromingen, lawines en zelfs tegen explosies door terroristische acties.

 

TenCate heeft als missie 'Protecting people’ en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het behalen van de Global Goals.

 

Meer informatie over de verwoestende modderstromen in Griekenland lees je hier.

Datum: 16 november 2017 |

Bron tekst: Twente.com |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #Earth is calling