Maak kennis met 'De nieuwe melkboer'

Denk aan slimme voedselproductie

 

Maak deel uit van de ‘protein revolution’ en laat je inspireren door de Twentse broers Tom en Bart Grobben. Deze twee jonge innovatieve boeren vertellen hoe ze de melkhandel van hun ouders hebben getransformeerd naar een nieuw businessmodel. Ze geloven in lokale, transparante en duurzame producten. Ze creëerden de eerste Nederlandse plantaardige melkboer voor productie van zaadje tot product. Een korte voedselketen, om de heerlijke Twentse Sojamelk met lokale smaak aan de consument te kunnen leveren.

Evenement details

Wanneer: 21 oktober 2020
Tijd: 17:30 - 18:00
Organisator: Think East Netherlands
Locatie: Online - Zoom

Global Goal

global goal icon

Het gesprek over de EU-regio's komt op een moment dat er groeiende belangstelling en behoefte is aan innovaties in de voedselproductie om korte voedselketens te creëren, mede als gevolg van externe omstandigheden zoals het Coronavirus. De workshop gaat in op deze actualiteit. Th!Nk Oost-Nederland faciliteert met jouw deelname tegelijkertijd een online discussie en interactieve sessie. 

Lees hier meer over de Twentse broers

Bedrijven en kennisinstellingen in Oost-Nederland zijn innovatieleiders in Agro-Food. Tom en Bart Grobben, twee jonge innovatieve melkveehouders, creëerden naast de melkveehouderij een toekomstbestendig businessmodel. Hun bedrijf “De nieuwe melkboer” heeft de ambitie om een ​​revolutie teweeg te brengen in de alternatieve zuivelsector. Ze creëerden de eerste Nederlandse plantaardige ‘seed-to-product’ keten. De consument krijgt lokaal geteelde en geproduceerde zuivelalternatieven, op basis van sojabonen. Ook al is het Nederlandse weer niet ideaal voor de sojaproductie, de broers laten zien dat alles mogelijk is! 

 

De sessie vindt plaats via Zoom op woensdag 21 oktober 2020 van 17.30 tot 18.00 uur. Registreer je door te mailen naar a.vanbloem@regiotwente.nl. De details van de sessie lees je hier

Anderen bekeken ook de volgende artikelen over #agrarisch