Campus Café @ Technology Base

Het Campus Café brengt de innovatiecommunity van Twente bij elkaar met breakoutsessies over nieuwe technologieën, innovatief en internationaal ondernemen en het binden van talent. Tot slot maak je kennis met een aantal gave Twentse scale-ups die interessante kansen bieden voor studenten en young professionals. 

Benieuwd naar de sessies van de vorige edities? Lees dan de terugblikken:

Campus Café 21 oktober @ Technology Base

Altijd al benieuwd geweest wat er te vinden is naast de landingsbaan van Twente Airport? Een omgeving die is afgeschermd van de buitenwereld, ideaal voor risicovolle of concurrentiegevoelige activiteiten en het testen van nieuwe technologieën.

Goed nieuws: Technology Base opent speciaal voor jou haar deuren! Kom er tijdens dit kijkje in de keuken achter waarom bedrijven ervoor kiezen om zich juist hier te vestigen. Space53 vertelt je hoe drones worden ingezet voor meer veiligheid en Twente Safety Campus leidt je rond in het Safety Lab. Ontdek dit en meer tijdens Campus Café. Kom je ook?

Wanneer: 21 oktober 2021
Tijd: 15.00 tot 17.30 uur
Waar: Technology Base (Vliegveldstraat 100, Enschede)

Programma

15.00 uur: Netwerken

Kom in contact met andere professionals, onderzoekers of studenten uit de regio.

15.30 - 17.30 uur: Parallelsessies

Deze editie een aantal interessante sessies die twee keer worden aangeboden. Geef tijdens het aanmelden aan welke sessie(s) je wilt bezoeken.

  • 15:30 – 16:30 | Ronde 1
  • 16:30 – 17:30 | Ronde 2


Space53

Heb je er wel eens over nagedacht of drones jouw bedrijf verder kunnen helpen? De mogelijkheden van onbemande luchtvaartuigen zijn namelijk eindeloos! Wist je bijvoorbeeld dat drones, uitgerust met slimme sensoren en camera’s, grote objecten inspecteren op zwakke constructies? En dat grote cargo drones hulpmiddelen naar onherbergzame gebied transporteren? Maar ook dichter bij huis zorgen dronetoepassingen voor veilige werkomstandigheden voor de Brandweer, door razendsnel giftige stoffen te meten en branden te analyseren. Marc Sandelowsky, directeur Space53, gaat tijdens deze interactieve sessie met je in gesprek over de mogelijke strategische rol van drones binnen jouw bedrijf. Dit doet hij aan de hand van praktische voorbeelden waarbij drones nu al (experimenteel) worden ingezet.

Twente Airport

Wat kan er nu al allemaal en welke toekomstscenario’s worden verder uitgewerkt. Twente Airport is de kraamkamer voor innovaties en dat is niet alleen maar luchthavengebonden. Werkzaam bij een hightech bedrijf dat ruimte nodig heeft om innovaties in een vroeg stadium veilig in de praktijk te testen? In deze sessie kun je met eigen ogen zien hoeveel ruimte en mogelijkheden er op Twente Airport zijn.

Dynteq

Industrieel ontwerpbureau Dynteq helpt andere bedrijven bij het ontwikkelen van functionele producten met een technische uitdaging. Zij zagen als een van de eerste bedrijven de mogelijkheden van Technology Base. De voormalige F16-shelter waar de enorme stalen deuren nog verzonken liggen in de betonnen vloer, vormt een bijzonder contrast met de innovatieve en aansprekende cases waarmee ze je laten zien hoe productontwikkelingen tot stand komen. Dynteq vertelt er over tijdens deze sessie.

4Silence

Hoe groei je van start-up naar scale-up en hoe kan geluidsreductie bijdragen aan een veilige en gezonde leefomgeving?

Twente Safety Campus

Rondleiding en toelichting Safety Lab (met o.a. het Battery Safety Lab)