Innovatie in coronatijden

Sinds het begin van de lockdown startte Novel-T een Covid-19 support team voor het verlichten van de negatieve impact bij ondernemers. Volgens Jaap Beernink, CEO van Novel-T, is het juist nu echter ook van levensbelang om vooruit te kijken naar hoe je jouw bedrijf toekomstbestendig maakt of houdt.

In het kort

  • Als ondernemer zit je in een rollercoaster. Ieder bedrijf, klein of groot, heeft te maken met veranderingen door de Covid-19 situatie. Het omvangrijke steunpakket van de overheid geeft lucht en ruimte om te ondernemen.
  • Hierdoor onstaan, ondanks de zware tijden, kansen voor innovatie. Volgens Jaap Beernink, CEO van Novel-T, is het juist nu van levensbelang om vooruit te kijken naar hoe je jouw bedrijf toekomstbestendig maakt of houdt.

Global Goal

global goal icon
Novel-T blijft ook nu juist de nadruk leggen op innovatie. Waarom is dat belangrijk en hoe helpen jullie ondernemers daarbij?

Jaap Beernink: “De huidige crisis vraagt om antwoorden en oplossingen die ondernemers nog niet kennen of nog niet klaar voor waren. Voor veel ondernemers is de situatie dramatisch, maar gelukkig zijn er ook genoeg positieve signalen. De crisis daagt je uit om creatief te zijn, met nieuwe oplossingen te komen om waarde te leveren, kansen te zien die je daarvoor niet zag. Natuurlijk is de situatie uitdagend en onzeker, maar je moet ook voorbij de crisis durven te kijken. Zeker omdat we weten dat het oude normaal niet meer terug gaat komen. Je bestaansrecht zit in het hebben van of aanpassen naar een toekomstbestendig businessmodel en/ of specifieke innovaties die tot nieuwe bedrijvigheid leiden. Precies hier kan Novel-T bij ondersteunen. Via ons new business team, dat nauw samenwerkt met partners als Oost NL, Universiteit Twente en Hogeschool Saxion, bieden we ondersteuning en versnelling voor deze kansen.”

Voor welke zaken kunnen ondernemers bij zo’n business team terecht?

"Dit team helpt juist nu om versneld kansen voor nieuwe business vanuit MKB en kennisinstellingen te kunnen benutten, door gericht te scouten, verbinden en valideren, al dan niet Covid-19 gerelateerd. Het team bestaat uit experts op het gebied van business development vanuit verschillende sectoren. Zij sporen (inter)nationale tenders op en schakelen tussen bedrijven en/of kennisinstellingen om tot passende proposities te komen. Zo ondersteunen we ondernemers met het in een stroomversnelling brengen van nieuwe businesskansen. We willen de goede dingen die de Covid-19 crisis brengt omarmen en gebruiken. En groeien waar het kan en mag.”

Al sinds het begin van de lockdown staat er een Covid-19 support team van Novel-T voor ondernemers klaar. Hoe is dit initiatief zo snel ontstaan?

“We proberen continu de situatie een stap voor te zijn. Zo waren we zelf 100% digitaal voordat het kabinet dit adviseerde en hadden we vervolgens de rust en snelheid om te anticiperen op de specifieke behoeftes die ontstonden bij bedrijven. Het leek ons logisch dat op financieel, juridisch en internationaal gebied vragen zouden ontstaan. Daarnaast was het te voorspellen dat er een veelheid aan steunmaatregelen zou komen en dat het voor ondernemers lastig zou zijn om door de bomen het bos te blijven zien; welke zijn beschikbaar, wat is de beste aanvliegroute en hoe kun je er het beste gebruik van maken? Ook constateerden we dat ondernemers behoefte hebben aan stoom afblazen, een luisterend oor of een hart onder de riem. Medio maart hebben we hiervoor het Covid-19 support team gelanceerd en al meer dan 550 ondernemers geholpen."

Bekijk hier de belangrijkste initiatieven en noodmaatregelen van de Rijksoverheid, provincie Overijssel, Twentse gemeenten en andere initiatiefnemers in Twente of neem contact op met het Support Team.

Datum: 29 april 2020 |

Bron tekst: Twente Board |

Auteur: Twente Board

Lees meer over #Twente Board