Broodnodige vakmensen worden opgeleid in Rijssen

 

Na de zomer staat het er: het nieuwe vakopleidingscentrum Kampus in Rijssen. Bouwmensen is een van de organisaties die gebruik maakt van Kampus. Schoolverlaters en mensen die zich willen laten omscholen tot metselaar, timmerman of een ander beroep in de bouw, kunnen zich er melden. Ze komen in dienst van Bouwmensen, worden er theoretisch opgeleid in de praktijkwerkplaats en werken voor bedrijven in de buurt.

 

“In 99 procent van de gevallen, krijgen onze medewerkers ontslag als ze hun diploma gehaald hebben”, vertelt Gerrit Koster, bedrijfsleider van Bouwmensen met een knipoog. “Maar tegelijkertijd krijgen ze in 99 procent van de gevallen, aansluitend een contract bij het bedrijf waaraan ze zijn uitgeleend.”


Bouwmensen leidt zo’n 35 mensen per jaar op en blijkt goed in het matchen van student en bedrijf. “We kijken naar het werk dat een bedrijf biedt en wat een leerling zoekt, maar ook naar zaken als reisafstand en of iemand binnen of buiten wil werken bijvoorbeeld.”


Hij kijkt uit naar de dag dat Kampus open gaat. “We hebben dan alles onder één dak”, vertelt hij. En ‘alles’ dat is veel: ROC van Twente, REMO West-Twente, Bouwmensen en Zorggilde gaan er samen vakonderwijs aanbieden.