Alle Twentse woon-, werk en leefinformatie onder één dak

Volgens projectleider Kathy van Eijkelenburg was informatie verzamelen op één plek  hard nodig: in 2019 waren enorm veel initiatieven met precies hetzelfde thema bezig: talent behouden voor de regio. “HBO en UT studenten konden nauwelijks bedrijven noemen in Twente”, vertelt ze. “Voor ROC en Saxionstudenten waren de cijfers beter, maar al met al was het niet gek dat studenten na hun studie vertrokken uit Enschede. We moesten dus iets doen aan de informatievoorziening, want zelfs als alle studenten die hier nu studeren in Twente blijven om te werken, is er over vijf jaar een tekort.”

Vanuit Twente Board werd het initiatief genomen voor het talent- en bedrijvenportaal. “We willen dat alle studenten Twente en de bedrijven leren kennen. We richten ons op MBO3 studenten en hoger vanaf het derde jaar, tot een jaar of 35, zodat het niet aan het tekort aan informatie zal liggen."


Bedrijven kunnen via het platform op zoek naar geschikte medewerkers; naar afgestudeerden, maar ook naar mensen die een bijbaan zoeken, die willen afstuderen of een traineeship ambiëren.

 

Funding

Agenda voor Twente

 

Meer weten?

Neem contact op met Walter Nordsiek

M: w.nordsiek@twenteboard.nl