Het Twente Event 2023

Een unieke reis door onze groene technologische topregio

Het Twente Event op 1 november is hét jaarlijkse moment waar ondernemers, onderwijs en overheid in Twente elkaar ontmoeten en inspireren.

Evenement details

Wanneer: 1 november 2023
Tijd: 18:00 - 22:00
Organisator: Twente Board
Locatie: Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Global Goal

global goal icon
We gaan op reis

Tijdens deze editie maken we een reis door het verleden, heden en toekomst van de techniek in Twente. Ga met ons mee en ervaar de innovatieve kracht van hightech Twente. Kijk samen met ons vooruit naar de plannen en investeringen die nodig zijn voor een duurzame toekomst.  

Sprekers


Sabine Uitslag | Dagvoorzitter
Sabine is Chief Inspiration Officer van Werkplezier in de zorg, met als doel om de knellende kaders in de zorg op te rekken en zo het werkplezier van professionals te vergroten. Ze groeide op in Vriezenveen en studeerde verpleegkunde aan de Saxion Hogeschool in Enschede, Gezondheidswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Limburg en ze voltooide de Top Class Bestuurskunde in de Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

Demissionair minister Hugo de Jonge
Hugo de Jonge (1977) is sinds 5 september 2023 minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kabinet-Rutte IV. Hij begon zijn loopbaan als onderwijzer en was later ook ambtenaar op OCW. In 2010-2017 voor het CDA-wethouder van onderwijs, jeugd en (sinds 2014) zorg in Rotterdam. Vervolgens werd hij viceminister-president en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet Rutte III. In dat kabinet nam hij op 19 maart 2020 de taken over van de afgetreden minister Bruins en werd hij met name verantwoordelijk voor de (medische) aanpak van de coronacrisis. Daarna was hij tussen 10 januari 2022 en 5 september 2023 minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening in dat kabinet. Als minister van Binnenlandse Zaken heeft hij de Regio Deals in portefeuille.

Arjen Banach
Arjen is veelgevraagd spreker op het gebied van verandering en innovatie, leiderschap en werkgeluk. Met zijn vernieuwende en innovatieve kijk op hoe winnende organisaties in de wereld van morgen zijn georganiseerd, staat hij wekelijks op het podium om professionals door heel Nederland te inspireren. In 2018 werd hij zelfs uitgeroepen tot een van de meest veelbelovende sprekers van Nederland. Tijdens zijn lezingen stoomt hij organisaties klaar voor de toekomst. Hij deelt niet alleen hoe ze uitdagingen aan kunnen gaan, maar geeft ze ook de handvatten om een organisatiecultuur te creëren met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en wendbaarheid. Arjen vertelt ons er alles over tijdens het Twente Event!

Hoe ziet het programma eruit?

We ontvangen je graag om 18.00 bij Schouwburg Hengelo met een koffie en snack. Vervolgens neem je plaats in de grote theaterzaal. Na een speech van Ank Bijleveld gaat demissionair minister Hugo de Jonge in gesprek over de waarde van de regio met vertegenwoordigers vanuit het onderwijs, overheid en ondernemers en de Young Twente Board.

 

Vervolgens ga je op reis, verspreid over de zalen van de Schouwburg. Je test je kennis over economisch Twente tijdens een spannende challenge, je krijgt een inkijkje in de onzichtbare wereld van de chip en je hoort meer over onze nieuwste projecten. Tot slot wordt het nieuwste Bruto Twents Geluk cijfer bekend gemaakt en neemt Arjen Banach ons mee in de wereld van werkgeluk.  We kijken hiernaar uit, want uit onderzoek blijkt dat mensen die plezier in hun werk hebben, zich in het algemeen gelukkig voelen en langer en gezonder leven.