Om dit voor elkaar te krijgen is het nodig om in te zetten op preventie, de zorg dichtbij huis te organiseren en technologie inzetten die de zorg ontlast en betaalbaar houdt. Dit biedt grote kansen voor Twente, want Twente is sterk in Medische Technologie en de toepassing hiervan. In 2030 wil Twente tot de meest toonaangevende MedTech clusters van Europa behoren. Dat is goed voor onze regio en voor Nederland. 

 

Nu al werken in het krachtige Life Science & Health topcluster bedrijven, kennisinstellingenen zorginstellingen met een gezamenlijke missie en drive, samen om een stevige bijdrage te leveren aan betere en efficiëntere gezondheidszorg. Twente beschikt over een krachtig ecosysteem, waarin innovaties snel gevalideerd, getest en geïmplementeerd worden. Tijdens de pande- mie bleek dat op basis van urgente vragen uit de praktijk, snel schakelen in het netwerk van kennis, bedrijfsleven en medische professionals, Twente in staat is om in recordtijd tot zinvolle innovaties te komen.

 

Twente Board wil samen met haar partners Oost NL en Novel-T investeren in preventie en in medische technologie oplossingen.

De programma’s waar op dit moment aan gewerkt wordt zijn:

  • MedTech
  • Organiseren zorgketen (care and cure)
  • TopFit