Gelukkig is er Twente

Twente vraagt in Den Haag aandacht voor investeringen in techniek talent en bereikbaarheid. De Twente Board roept in een brief aan de informateur het nieuwe kabinet op om meer te investeren in techniek, talent en bereikbaarheid. Donderdag 6 mei is deze brief door Twente Boardlid Regina Nieuwmeijer en jong talent persoonlijk overhandigd aan Sigrid Kaag, fractievoorzitter van D66 en Hilde Palland, CDA-Kamerlid.

Twente vraagt in Den Haag aandacht voor investeringen in techniek talent en bereikbaarheid. De Twente Board roept in een brief aan de informateur het nieuwe kabinet op om meer te investeren in techniek, talent en bereikbaarheid. Donderdag 6 mei is deze brief door Twente Boardlid Regina Nieuwmeijer en jong talent persoonlijk overhandigd aan Sigrid Kaag, fractievoorzitter van D66 en Hilde Palland, CDA-Kamerlid.

Twente in Den Haag

Een goede bereikbaarheid is essentieel voor Twente en maakt onze regio aantrekkelijker voor bedrijven en talent van binnen én ‘buiten’. Vandaar dat de Twente Board en de Young Twente Board de weg over het spoor zelf hebben ervaren en op donderdag 6 mei een reisje naar de andere kant van het land hebben gemaakt. Snelle treinverbindingen van en naar de Randstad en Duitsland, zoals de spoorlijn tussen Zwolle en Münster, zijn prioriteit voor de Twente Board. Daarom is de Twentse delegatie via Zwolle gereisd, om aandacht te vragen voor opwaardering van de spoorlijn Zwolle-Twente-Münster. Dit is met het oog op de toekomst heel belangrijk voor de bereikbaarheid van onze regio. 

 

Op het Plein in Den Haag kwam de Twentse delegatie Hilde Palland Mulder tegen. Als Oost-Nederlands Kamerlid erkent zij de kansen die Twente biedt aan Nederland en wil zij de wijsheid uit het Oosten beter benutten in Den Haag. Zij gaf aan de Twentse oproep aan het nieuwe kabinet te herkennen en van harte te ondersteunen. Boardlid Regina Nieuwmeijer heeft haar de brief overhandigd. 

Ook Twente Boardlid Dennis Schipper was aanwezig in Den Haag om de Twentse delegatie aan te moedigen. Vervolgens hebben Twente Boardlid Regina Nieuwmeijer en Young Twente Boardlid Jelle Wieggers de brief aan de informateur persoonlijk overhandigd aan Sigrid Kaag, fractievoorzitter van D66. Een geweldig moment om Twente op de kaart te zetten!

Regina Nieuwmeijer: “Twente zet in op kansen om verder te groeien om zo bij te dragen aan de verdienkracht van Nederland en Europa. Vandaag hebben we impact gemaakt door op een unieke manier aandacht te vragen bij het nieuwe kabinet. Live gaan, ontmoeten en daarmee de echte verbindingen met Den Haag leggen: daar krijgen we in Twente enorm veel energie van.”

 

Met rode fietsen, gepimpt door studententeams die techniek als innovatieve kracht van Twente vertegenwoordigen, Twentse hoodies en Twente mondkapjes was de Twentse delegatie goed zichtbaar. Samen hebben we ervoor gezorgd dat onze oproep is gehoord in Den Haag én in de rest van Nederland!

Ook provincie Overijssel steunt onze oproep

Virtueel vanaf het station in Hengelo zet Eddy van Hijum de oproep kracht bij. 'Twente ligt niet aan de rand van Nederland, maar midden in Europa. Het is belangrijk dat we de randstad via Hengelo een betere en snellere verbinding geven met het Duitse achterland. Twente heeft Nederland ontzettend veel te bieden: innovatieve technologieën en projecten die een belangrijke bijdrage leveren aan maatschappelijke uitdagingen. Voor Twente, voor heel Nederland."

Sigrid Kaag ontvangt Twentse brief aan informateur

De Regio Deal die Twente heeft afgesloten met het Rijk toont de meerwaarde aan van investeringen in regionale ecosystemen. Twente scoort steevast hoog op Brede Welvaart, maar om die koppositie te behouden zijn goede verbindingen, financiering van innovatie en doorgaande leerlijnen en versterking van de culturele sector van groot belang. Lees hier de volledige brief die op 6 mei is aan Sigrid Kaag, fractievoorzitter D66 is overhandigd.

Oproep aan het nieuwe kabinet

Voorzitter Wim Boomkamp van Twente Board: 'We zien dat het nieuwe kabinet oplossingen zoekt voor grote maatschappelijke opgaven. Als Twente Board leveren wij daaraan graag onze bijdrage. Technologische innovaties op het gebied van zorg, veiligheid, mobiliteit, landbouw, energie en duurzaamheid worden in Twente met succes ontwikkeld, getest en toegepast. Lees hier de volledige oproep.

Bezoek de socials van Twente Board!