Werken aan computersecurity

Op zaterdag 19 juni houdt TkkrLab weer hun maandelijkse CyberSaturday, deze keer is het onderwerp over computerbeveiliging voor bedrijven.

Evenement details

Wanneer: 19 juni 2021
Tijd: 14:00 - 15:00
Organisator: TkkrLab
Locatie: online

Global Goal

global goal icon

Bedrijven verdienen zeker tijdens de corona crisis veel van hun geld op 1 of andere manier via het internet. Overheden hebben ook steeds meer te maken met internet diensten.

 

Er gaan helaas nog vaak dingen fout met deze diensten. Daarnaast is het voor spionerende landen ook vaak redelijk eenvoudig om het internet te gebruiken voor hun oneindige kennis honger.

 

Wat kan een bedrijf allemaal doen om een veilige internet dienst op te zetten? Er zijn bedrijven en overheden die daar redelijk goed in zijn, welke methodes gebruiken gebruiken die om te zorgen dat hun systemen veilig zijn?

 

Deze lezing is vervolg op de CyberSaturday van 17 April (Jouw Computerbeveiliging), deze is via ons youtube kanaal terug te kijken.

Over Jurjen Stellingwerff

Jurjen Stellingwerff is een programmeur met interesse voor computer beveiliging. In het verleden heeft hij meegewerkt aan de web-interface van een firewall. Op het moment schrijft hij mee aan server software voor leasebedrijven.

TkkrLab

Hackerspace TkkrLab is een community die het leuk en interessant vind om met technische onderwerpen bezig te zijn. Iedere deelnemer heeft zijn eigen interessegebied, zo is de een vooral met software bezig (bv embedded, domotica, websites en meer), bouwt de ander een 3d printer of cnc frees en maakt iemand zijn eigen elektronische pcb ontwerp voor een robot. De gemeenschappelijke factor is dat het technisch en/of creatief is in de brede zin van het woord. Door het uitwisselen van kennis en ervaring in onze community is er altijd wel iemand aanwezig die je op weg kan helpen met je creatieve projecten. Om deze projecten te faciliteren hebben we diverse tools zoals 3d printers, lasercutter, electronica werkbank en eigen werkplaats die door de deelnemers zijn te gebruiken.

Datum: 27 mei 2021 |