Themasessie Smart Cities

Het is bijna tijd voor het innovatiefste evenement van het jaar: Create Tomorrow. Op 27 & 28 mei komen ruim 1.000 studenten met verschillende nationaliteiten en achtergronden (virtueel) samen. Aan hen de taak om in twee dagen tijd nieuwe oplossingen en baanbrekende ideeën te bedenken voor de technologische uitdagingen van diverse bedrijven. De vier thema’s: Energy Transition, Smart Cities, Connected Healthcare en Future Industry. Naast de denktank bieden we ook een bak aan inspiratie voor toekomstgerichte ondernemers en professionals tijdens onze themasessies. En wij nodigen je hier graag voor uit!

Evenement details

Wanneer: 27 mei 2021
Tijd: 12:00 - 18:00
Organisator: Space53
Locatie: Livestream

Global Goal

global goal icon

Op dag 1 van Create Tomorrow – donderdag 27 mei – komen professionals, onderzoekers, ondernemers en studenten bij elkaar om zich te verdiepen in de thema’s en bijbehorende uitdagingen. Tijdens de paneldiscussies over de verschillende thema’s schuiven experts aan tafel om hun visie te delen over de toekomst van het winkelconcept, het maakbedrijf, de innovatie in de zorg en energievoorzieningen.

 

Sluit bijvoorbeeld aan bij de themasessie Smart Cities. We gaan dan in gesprek met o.a. Monique van Haaf, gedeputeerde Provincie Overijssel en dr. Michiel Flooren, lector regio-ontwikkeling Saxion Hogeschool over toekomstige winkelconcepten. Zie jij een rol weggelegd voor de drone industrie als het gaat om vernieuwde mobiliteit, logistieke services en bezorgopties? Raak geïnspireerd terwijl je luistert naar onze experts!

Programma

Volg de livestreams op donderdag 27 mei:

 

Thema: Energy Transition 
Tijd: 13.15 – 14.15 uur

Een energieneutrale wereld in één generatie. Om de wereldwijde klimaatdoelstellingen te halen moeten we de hoge CO2-emissies niet alleen terugdringen tot nul, maar ook broeikasgassen uit de lucht verwijderen. Dit is een grote technologische uitdaging en brengt de nodige sociaal-maatschappelijke en geopolitieke uitdagingen met zich mee.

 

Thema: Smart Cities (extra interessant voor de drone industrie!)
Tijd: 14.30 – 15.30

Door de veranderende tijd en de opkomst van online winkelen verandert er veel voor de fysieke winkels. Maar ook de pandemie waar we nu mee te maken hebben zorgt voor een andere manier van winkelen. Hoe verandert het winkelconcept? Hoe ziet de toekomst er uit voor de fysieke winkel? En hoe ziet de logistiek in de stad er uit in de toekomst?

 

Thema: Connected Healthcare
Tijd: 15.45 – 16.45 uur

We naderen de grenzen van een bereikbaar en betaalbaar zorgstelsel. Technologie is de oplossing! Maar door wet- en regelgeving moet alles uitgebreid worden onderzocht en getest. Wie neemt daarin welke verantwoordelijkheid? Hoe kunnen we door nieuwe vormen van samenwerken sneller technologische innovaties introduceren en geadopteerd krijgen door de eindgebruikers?

 

Thema: Future Industry
Tijd: 17.00 – 18.00 uur

We maken steeds meer plaats voor robots en machines, die handen vervangen. Is er in de toekomst nog ruimte voor vakmanschap? Wat zijn de nieuwe beroepen? Hoe ziet werkgeverschap eruit? Welke rol speelt data? Wat zijn andere bottlenecks in deze transitie?

 

Voertaal van de livestreams is Engels.