Create Tomorrow - Online

Zo, even die studieboeken aan de kant. Op 29 mei gaan we aan de slag met echte vraagstukken van bedrijven en instellingen. Is jouw studententeam al aangemeld voor de online denktank van Create Tomorrow 2020 op 29 mei?

Evenement details

Wanneer: 28 t/m 29 mei 2020
Tijd: 18:00 - 18:00
Organisator: Student Union, University of Twente, Saxion, Novel-T
Locatie: Online

Global Goal

global goal icon
De online denktank van Create Tomorrow

In teams van 4-8 studenten werk je een dag lang aan nieuwe ideeën en oplossingen voor de uitdagingen van diverse bedrijven en non-profits. Deze uitdagingen of kansen zijn gegroeid of ontstaan door Covid-19 en vragen om innovatieve oplossingen. Die jij gaat bedenken met medestudenten. Tijdens het denkproces inspireren we je met goede sprekers, workshops en supercoole entertainment, o.a. van De Speld Live.

 

Deelname aan Create Tomorrow levert niet alleen waardevolle kennis en connecties op. Het team met de beste oplossing wint 1000 euro! Create Tomorrow is meer dan een denktank. Voor alle case winnaars en deelnemende bedrijven wordt kort na het evenement een bootcamp georganiseerd. Het team van Novel-T biedt professionele ondersteuning bij deze follow-up.

Juist nu is er behoefte aan innovatieve ideeën

De organisatie, bestaande uit een team van zes studenten dat intensief samenwerkt met Novel-T, koos bewust voor het online doorzetten van het evenement. Voorzitter Aron Vossebeld licht toe waarom: “De uitdagingen die er lagen zijn natuurlijk niet verdwenen. Sterker nog, door de situatie rondom COVID-19 zijn er nieuwe uitdagingen ontstaan en is er juist in tijden als deze  behoefte aan innovatieve oplossingen vanuit het bedrijfsleven. Studenten kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan deze oplossingen. Dat willen wij stimuleren en faciliteren.”

Cases van uiteenlopende bedrijven

Het team verwacht challenges vanuit verschillende sectoren. Zo hebben de provincie Overijssel en Rijkswaterstaat al toegezegd een case in te brengen, evenals ECIU-University en VolkerWessels Telecom. De Twentse ziekenhuizen MST en ZGT slaan de handen ineen en zullen ook een vraagstuk aan studenten voorleggen.