Benut de kracht van Twente voor het oplossen van vraagstukken Nederland

Het vandaag gepresenteerde concept-regeerakkoord van de coalitiepartijen VVD, D66, CDA en de CU biedt volop kansen voor Twente. Tegelijkertijd wordt de kracht van Oost-Nederland nog onvoldoende benut. Dat stelt Twente Board als reactie op het coalitie-akkoord. Twente Board kan zich in grote lijnen vinden in de analyses van de grote opgaven waarvoor het nieuwe kabinet zich gesteld ziet. Het is een goede aanzet, maar van de innovatieve oplossingen die Twente aan Nederland en de wereld biedt wordt onvoldoende gebruik gemaakt.

In het kort

  • Ervaar de kracht van Oost-Nederland
  • Wij willen Nederland slim benutten

Global Goal

global goal icon

Commissaris van de Koning van Gelderland John Berends: “Met ‘Nederland slim benutten’ sporen we onder meer met een e-card politieke partijen aan om gebruik te maken van de Kracht van Oost, de regio’s te ondersteunen en de aangedragen oplossingen beschikbaar te stellen aan de rest van Nederland. Daarnaast hebben we vandaag de website www.nederlandslimbenutten.nl gelanceerd, waar politieke partijen kunnen putten uit een breed keuzemenu aan oplossingen, die vanuit de regio’s in Oost-Nederland worden aangedragen.” 

De oproep is specifiek gericht aan de politieke partijen in Den Haag, die - ook tijdens de coronacrisis - bezig zijn met de verkiezingsprogramma’s en de kandidatenlijsten voor de volgende Tweede Kamerverkiezingen. De provincies Gelderland en Overijssel en de acht regio’s streven daarbij naar een evenredige vertegenwoordiging uit Oost-Nederland in een nieuwe Tweede Kamer. Hiervoor zouden zeker vijfentwintig kandidaten uit Oost-Nederland op verkiesbare plekken op de kandidatenlijsten moeten komen te staan.  
 
De campagne ‘Nederland slim benutten’ is een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel, de Regio Foodvalley, Cleantech Regio, Regio Arnhem Nijmegen, Regio Achterhoek, FruitDelta Rivierenland, Veluwe, Regio Twente en Regio Zwolle. 

Datum: 14 mei 2020 |

Bron tekst: Nederland Slim Benutten |

Auteur: Nederland Slim Benutten

Lees meer over #medischetechnologie