Internetveiligheid


Op dit vlak blinkt Twente uit in drie specifieke thema’s: de veiligheid van netwerken, de veiligheid van data en de daarbij horende sociaal en economische aspecten. 


Hoogleraar internetveiligheid Aiko Pras van de Universiteit Twente zegt hierover: “Wat we in Twente op het gebied van cyberveiligheid doen, is uniek. In tegenstelling tot veel andere onderzoekers, beperken we ons niet alleen tot het ontwerpen van veiligere systemen, ook wel security by design genoemd. In onze geglobaliseerde wereld is het een illusie om te denken dat wanneer wij veiligere systemen gaan bouwen, anderen dat ook doen. Het is daarom essentieel om grote hoeveelheden data vanuit de rauwe werkelijkheid te verzamelen, veiligheidsproblemen te analyseren om vervolgens tot nieuwe inzichten te komen. Alleen op deze manier kunnen we bestaande systemen verbeteren en nieuwe ontwerpen. Deze data-gedreven benadering onderscheidt ons van anderen.”

Digitalisering

De digitale wereld is niet meer weg te denken uit ons leven. Digitalisering is meer dan een ‘handige bijkomstigheid’, we hebben het nodig om te blijven groeien. Digitalisering heeft invloed op veel belangrijke aspecten in ons leven: zoals gezondheid, veiligheid, oplossingen voor het klimaat en circulariteit.

Ontdek meer

Unieke verhalen over #veiligheid