Sleuteltechnologieën

Sleuteltechnologieën

Twente heeft meerdere unieke technologieën in huis. Daarnaast is er een brede diversiteit aan ondernemerschap binnen het mkb en de industrie. Dit heeft geleid tot verrassende innovaties met internationaal onderscheidende producten, diensten en bedrijven. We hebben hiermee wereldwijd unieke posities opgebouwd in de sleuteltechnologieën voor de toekomst. Denk aan slimme materialen, sensing, robotica, fotonica, artificiële intelligentie en medische technologie. 

 

Dit biedt enorme kansen voor Twente en daarom focussen we ons op fotonica, nanotechnologie en artificiële intelligentie (AI). Daarmee stimuleren we investeringen in nieuw onderzoek en technieken die daarvoor nodig zijn en in gezamenlijke faciliteiten ten behoeve van de productie.

 

AI-hub Oost-Nederland
AI-hub Oost-Nederland is er voor ondernemers, kennisinstellingen en overheden in de regio die op nationale en internationale schaal met AI (willen) werken. De hub richt zich vooral op AI-toepassingen op het gebied van gezondheid, voeding, energie, industrie en onderwijs. Stuk voor stuk thema’s waar de regio sterk in is, die een positieve invloed hebben op mens en milieu, en waar economische kansen liggen. AI-hub Oost-Nederland brengt partners, projecten en financieringsmogelijkheden in kaart en helpt bij het leggen van de juiste verbindingen. Kijk voor meer informatie op www.aihub-oost.nl.

Lees meer over #robotica

Bezoek de socials van Twente Board!