Saxion start met nieuwe opleiding Robotics Systems Engineering

Robotica is niet meer weg te denken uit ons leven. We gebruiken het niet alleen in ons dagelijkse leven, maar robots hebben ook een positieve bijdrage in onder andere de gezondheidszorg, de landbouwsector en vele andere branches. Robotica zal steeds meer toenemen en een belangrijke rol spelen in ons leven. Door het tekort aan technische specialisten hierin is Saxion een nieuwe hbo-opleiding gestart: Robotics Systems Engineering.

In het kort

  • Robotica is niet meer weg te denken uit ons leven en zal een steeds belangrijke rol krijgen.
  • Door een tekort aan technisch specialisten is Saxion een nieuwe hbo-opleiding gestart: Robotics Systems Engineering

Global Goal

global goal icon
Onverzadigbare markt

Door de vele ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van robotica, is het een onverzadigbare markt. Twente is sterk in robotica en werkt dagelijks aan nieuwe oplossingen en innovaties op het gebied van robotica. Echter blijft er een tekort aan technische specialisten, zeker nu deze markt zo snel groeit. Daarom is Hogeschool Saxion gestart met een nieuwe hbo-opleiding: Robotics Systems Engineering.

Nauwe samenwerking met het bedrijfsleven

In Twente werken veel bedrijven aan de ontwikkeling van robotica. De studie Robotics Systems Engineering is opgezet in samenwerking met het Twentse bedrijfsleven. Bedrijven als Riwo, Demcon, Voortman Steel Machinery en VIRO Engineering werken mee aan de opleiding. Deze bedrijven leiden op dit moment meestal zelf hun specialisten op. Een nadeel daarvan is dat de medewerkers dan maar bij één werkgever ervaring op doen en zich niet breder kunnen oriënteren.

 

Waar studenten van de specialisatie ‘Robotics and Mechatronics’ van de Universiteit Twente de nieuwe innovaties op het gebied van robotica bedenken, zullen de studenten van het Saxion deze straks toepassen en op de markt brengen.

 

Naar verwachting beginnen er in het nieuwe schooljaar dertig studenten aan de studie Robotics Systems Engineering. Tijdens hun master werken ze al aan moeilijke vraagstukken op het gebied van robotica om dit vervolgens na de studie in de praktijk te brengen.

Datum: 26 juli 2021 |

Bron tekst: Saxion |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #robotica