7x anti-winterdip tips

De donkere dagen zijn begonnen en een winterdip ligt op de loer. Met deze 7 tips versla jij de donkere dagen en verschijn je stralend op je werk, stage of studie

global goal icon

global goal icon

1. Gezelligheid kent geen tijd

Het wordt kouder buiten en we gaan meer binnen leven. Super belangrijk om je huis in deze periode extra gezellig aan te kleden. Gooi wat plaids op je bank, hang sierlichtjes op en steek kaarsjes aan πŸ•―οΈ. Hierdoor creëer je een gevoel van comfort, rust en warmte.

 

2. Licht is je beste vriend

Een winterdip start bij de verandering van de hoeveelheid licht. De zon werkt voor mensen als een energiebron. In het najaar zijn dagen korter en is de zon minder sterk Logisch dus dat je je minder fit voelt. Zoek daarom licht op πŸ’‘! Bijvoorbeeld door gordijnen te openen en je werkplek of huis van meer licht te voorzien door (extra) lampen aan te doen.

 

3. Ochtendgymnastiek

Misschien sta je er niet om te springen, maar het werkt echt; bewegen in de ochtend. Een goed begin is het halve werk toch πŸ˜‰. Nee maar écht, je zal merken dat je er de hele dag profijt van hebt. Doorbreek de sleur en zorg voor een energieke start van de dag.

4. Maak concrete plannen

Een concert, kookcursus, filmavond met vrienden of misschien wel een vakantie. Plan iets om naar uit te kijken, dan krijgen deze donkere dagen gelijk meer kleur 🎨. Het maakt niet uit wat het is, zolang jij er maar blij van wordt!

 

5. Weet wat je eet

Natuurlijk, gezonde voeding is het hele jaar belangrijk. Toch is het verstandig hier tijdens de donkere dagen extra aandacht aan te besteden. Denk aan meer groente en fruit en minder zout en vet πŸ₯—. Dat zorgt voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel en kan een somber gevoel versterken.

 

6. Een actieve break

Een (lunch)wandeling is de beste manier om je productiviteit op te krikken 🚢‍♀️. De combinatie van beweging en daglicht zorgt voor een mega energieboost! Zo kun je ook daarna weer meters boeken.

 

7. Vier je successen

Heb je een doel behaald? Vergeet niet dat dit beloond mag worden. Een kop warme chocolademelk (met slagroom), massage, boek of liever een warm bad πŸ˜‹. Je hebt het verdiend! Waar kies jij voor?

Hopelijk heb jij na deze tips weer grip op je dip! Blijf je last hebben van de donkere dagen? Schakel dan professionele hulp in.

Datum: 21 december 2023 |

Auteur: RomΓ©e Knobben

Lees meer over #Twente