5x tips voor jouw online zichtbaarheid

Wil je online meer opvallen en professionaliteit uitstralen? Blijf lezen! Wij hebben voor jou dé tips om je LinkedIn-profiel een boost te geven en in de smaak te vallen bij recruiters.

1. Vul je skills in

Skill-based hiring wordt de standaard op LinkedIn. Daar bedoelen ze simpelweg je vaardigheden mee. De focus ligt op wat iemand kan doen, niet op wat iemand heeft gedaan.  

 

Vul zowel je hard skills als soft skills in. Hard skills zijn vaardigheden die meetbaar, functioneel of technisch zijn, zoals grafisch ontwerpen of zoekmachineoptimalisatie. Soft skills zijn persoonlijke eigenschappen en zijn belangrijk om succesvol te zijn in je werk. Denk aan samenwerken, leiderschap en flexibiliteit. Je kan maximaal 50 vaardigheden aan je profiel toevoegen. Het is belangrijk om er zoveel mogelijk in te vullen. Deze vaardigheden dragen allemaal bij aan de vindbaarheid van jouw profiel in de zoekresultaten πŸ™Œ.   

2. Match je ambities met je profiel

Kijk naar de vaardigheden die jouw droombaan vraagt in de vacature. Laat deze vaardigheden terugkomen op je profiel. Zorg ervoor dat je de juiste termen gebruikt waarop je gevonden wilt worden πŸ”. Wil jij gevonden worden door recruiters op het gebied van copywriting? Laat copywriting dan in je ervaringen terugkomen op je profiel! 

3. Laat je vaardigheden onderschrijven

Je hebt jouw vaardigheden op je profiel staan, super! Om echt het verschil te maken is het belangrijk deze vaardigheden te laten onderschrijven. Bekenden bevestigen daarmee dat jij de vaardigheden daadwerkelijk bezit. Dit maakt jouw profiel nog aantrekkelijker!  

 

Extra tip: breng een ander op een idee en begin met onderschrijven. Ze zullen de neiging hebben dit bij jou terug te doen! Je kunt natuurlijk altijd mensen in je omgeving vragen om je te onderschrijven ✍️.  

4. Check je social media-profiel

70 procent van de recruiters bekijkt het social media-profiel van een sollicitant. En 57 procent van de recruiters heeft iemand naar aanleiding van een social media profiel niet aangenomen. Ga bewust om met jou online profielen en let er op wat je erop zet! Een slotje op je social media profiel is ook goed idee πŸ˜‰. 

5. Beschrijf je werkervaring

Bovenstaande opgevolgd? Goed, op jouw LinkedIn-profiel staat nu je ervaring. Goed bezig, maar heb je ook je werkzaamheden beschreven? Zet in de beschrijving wat je verantwoordelijkheden waren en waaraan je hebt bijgedragen. Dat is voor recruiters echt van toegevoegde waarde.

Datum: 16 januari 2024 |

Auteur: RomΓ©e Knobben

Lees meer over #Twente