Stichting TkkrLab Enschede

Makerspace Tkkrlab in Enschede is een van de 11 instanties die subsidie voor creatieve broedplaats toegekend hebben gekregen. Het doel van de subsidie is om ‘talent in Twente te behouden’, TkkrLab gaat dit doel bereiken door te zorgen voor betere voorzieningen en door het programma voor workshops en lezingen verder uit te breiden.

 

TkkrLab is een community waar iedereen zijn (technische) creativiteit tot uitvoer kan brengen. Iedere deelnemer vult dit op een eigen manier in, bijvoorbeeld door 3d printen, maken van (open source) hard- of software of het maken van fysieke bouwwerken in onze werkplaats, waar deelnemers de beschikking hebben over onder andere een lasercutter en CNC freesmachine. Naast de werkplaats hebben wij een elektronica werkhoek en werkruimte. De deelnemers komen niet alleen bij elkaar voor het uitvoeren van projecten, maar natuurlijk ook voor het uitwisselen van kennis en andere sociale interactie.

 

Met de toegekende subsidie willen wij op zoek gaan naar onze droomlocatie (tips zijn welkom!) en het CyberSaturday programma met workshops en lezingen verder uitbreiden.

 

Door de huidige lockdown en coronavirus zullen wij kijken of wij programma gedeeltelijk online of op andere manieren tot uitvoer kunnen brengen. Wij hopen dan ook dat de huidige maatregelen snel voorbij zijn waardoor het weer mogelijk is om elkaar fysiek te ontmoeten.

 

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van TkkrLab schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

 

Type 2 broedplaatsen

Bekijk de andere gehonoreerde projecten binnen type 2 'broedplaatsen van onderop'.

Bezoek de Creatieve Broedplaatsen socials!

 

      

 

Deze website is onderdeel van Twente.com. Klik hieronder op de # voor interessante artikelen over diverse onderwerpen en check ook de socials van twente.com.