Sickhouse | Enschede

Creatief netwerk

Sickhouse, met hun bewezen relevantie voor alternatieve cultuur, draagt bij aan het onderzoek binnen de digitale cultuur. Zij doen dit met uitdagende programma’s, het ontwikkelen van experimenten en het coproduceren van nieuw werk. Als nieuwe creatieve broedplaats willen zij deze activiteiten verder uitbreiden door het ondersteunen van makers bij het doen van interdisciplinair onderzoek en het creëren van interdisciplinaire producties, het ondersteunen van de indie-gamestudio’s in de regio en een Europese kaart van DIY kunstruimtes met een focus op spel en fictie.

Meer weten over Sickhouse?
Bezoek de Website, of volg ze op Instagram of Discord

Bezoek de Creatieve Broedplaatsen socials!

 

      

 

Deze website is onderdeel van Twente.com. Klik hieronder op de # voor interessante artikelen over diverse onderwerpen en check ook de socials van twente.com.

Type 2 broedplaatsen

Bekijk de andere gehonoreerde projecten binnen type 2 'broedplaatsen van onderop'.

Carnavalsloods | Losser

De carnavalsloodsen worden omgevormd tot creatieve openbare broedplaatsen. Er zijn vier pijlers: openbare werkplaats faciliteiten, (les-)programma’s, creatieve workshops en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven en samenwerkingsvormen.

Oogst | Hengelo

Oogst wordt een innovatief kenniscentrum waarbij het nieuwe netwerk van partners projecten opzet waar creativiteit, techniek en kennis samenkomen. Deze projecten leveren een bijdrage aan duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Tkkrlab | Enschede

Een community waar iedereen zijn of haar (technische) creativiteit tot uitvoer kan brengen. Van 3D printen en het maken van hard- of software tot het maken van fysieke bouwwerken. Het CyberSaturday programma wordt verder uitgebreid.

Twentlantis | Enschede

Project Twenlantis begeleid kunstprojecten met een sterk submersed (onder water) karakter. Dit kunnen projecten op VR gebied, sensor fusion, voortstuwing of vaartuigen zijn maar ook onderwater archeologie, 3d mapping en sonarvisualisatie.

WARP | Enschede

Warp Technopolis markeert het stationsplein met hun regenboog aan achtergronden en beelden. In een veeltalige omgeving van alle leeftijden spelen ze met licht, geluid, beeld en alles wat je je kunt voorstellen. Of niet kunt voorstellen.

Textile Wearables Lab | Hengelo

De broedplaats is als een 'ecosysteem' waar partijen elkaar ontmoeten en geïnspireerd raken om samen nieuwe projecten te initiëren, bestaande samenwerkingen uit te breiden en om het gezamenlijk netwerk te voeden

Fablab | Oldenzaal

Fablab Oldenzaal als creatieve broedplaats. Stichting Assortimens beheert nu een grote werkplaats, waarin dagbesteding wordt geboden aan mensen met autismeproblematiek.

HLTN | Holten

Culturele en educatieve projecten rondom kunst, technologie en natuur met als doel creatieve synergie te realiseren.

Gamelab Oost

tichting GameLab Oost heeft de ambitie en wil om het ecosysteem rondom serious gaming verder te stimuleren en uit te bouwen.

De Creatieve Fabriek Twenterand

De Creatieve Fabriek Twenterand wil een breder creatief netwerk in Twenterand realiseren. Een netwerk dat meedenkt in innovatie van producten en processen binnen bedrijven, ruimte biedt aan talentontwikkeling en ondernemerschap, nieuwe initiatieven en evenementen initieert.

Sickhouse | Enschede

Sickhouse, met hun bewezen relevantie voor alternatieve cultuur, draagt bij aan het onderzoek binnen de digitale cultuur. Zij doen dit met uitdagende programma’s, het ontwikkelen van experimenten en het coproduceren van nieuw werk.