Het belang van broedplaatsen

 

Twente heeft zich ontwikkeld tot één van de meest innovatieve regio’s van Nederland. Maar Twente wil verder groeien en wil een aantrekkelijke regio zijn en blijven. Uit onderzoek blijkt dat een creatief klimaat daarbij heel belangrijk is. Daarin is cultuur een katalysator van persoonlijke groei en ontwikkeling. Plus  cultuur zorgt voor leefbaarheid en een verhoging van de kwaliteit van leven in een regio.

 

"Het bestaande culturele aanbod en type voorzieningen in de regio sluit nu nog onvoldoende aan bij de vraag van juist díe doelgroep die noodzakelijk is om de doelstelling van Twente als innovatieve, technisch vooraanstaande regio te bereiken. Om het culturele aanbod diverser te maken en het creatieve klimaat te stimuleren is de regeling Creatieve Broedplaatsen Twente in het leven geroepen", vertelt aanjager Collin Vaneker.

 

Creatieve broedplaatsen zijn verzamelplekken waar talentvolle creatieven, ondernemers, kunstenaars, gamers en muzikanten samenkomen of een werkruimte hebben. Het is een plek waar krachten worden gebundeld, waar kruisbestuivingen ontstaan en waar met lef en experiment nieuwe concepten worden ontwikkeld.

 

Creatieve broedplaatsen dragen dus bij aan de aantrekkelijkheid van Twente waardoor creatieven en creatieve industrie in de regio blijven én worden aangetrokken. En dat willen we in Twente!

Bezoek de Creatieve Broedplaatsen socials!

 

      

 

Deze website is onderdeel van Twente.com. Klik hieronder op de # voor interessante artikelen over diverse onderwerpen en check ook de socials van twente.com.