Robot Theater Lab | Enschede

Techniek, robotica en theater

Techniek is inmiddels doorgedrongen tot in alle aspecten van ons (sociale) leven - en daarmee ook niet meer weg te denken uit de wereld van theater en kunst. Veel kunstenaars en theatermakers grijpen het onderwerp aan in hun beelden en voorstellingen, van grote machinaties waarin de nietige mens vermorzeld wordt tot de door mensen gecreëerde artefacten die hun plaats in onze wereld claimen. Goed om te weten dat zelfs het woord ‘Robot’ voor het eerst haar intrede deed in het theater. 

Daarmee is de wisselwerking tussen met name ‘sociale techniek’ en theater heel interessant. Theater is het speelveld waarin alle menselijke emoties en verhalen voor het voetlicht gebracht kunnen worden. Het is daarmee ook het ideale speelveld (of lab omgeving) om sociale technologie onder de loep te nemen. Of het nu gaat om een toneelstuk waarin een robot de hoofdrol krijgt, een jongleur die het tegen een aantal objecten moet opnemen of een pas-de-deux voor mens en AI. 

Het Robot Theater Lab wordt een platform waarin geëxperimenteerd wordt met nieuwe (sociale) technologie zoals robotica voor gebruik in performatieve kunst (theater, interactieve installaties). Middels het organiseren van events/werkweken/hackatons rondom een aantal leidende projecten worden nieuwe concepten ontwikkeld en kennis en kunde rondom (robot) technologie gedeeld. 

Bekijk http://robottheaterlab.nl voor alle projecten.

Type 3 broedplaatsen

Bekijk de andere gehonoreerde projecten binnen type 3 'innovatieve projecten'.

Art of Tech | Dinkelland

Art of Tech bevordert de samenwerking tussen bedrijven in Twente op een nieuwe manier. Technische kunstsculpturen van lokale makers worden verhuurd waarmee bedrijven zonder zorgen mooie stukken techniek tentoon kunnen stellen.

Brandstof | Enschede

Talenten werken aan innovatieve oplossingen voor actuele vraagstukken die maatschappelijke impact maken. 

Briegel | online

De digitale muziekschool is een mix van online educatie, communityvorming en muziek maken. Er is een gezamenlijke ruimte, men kan een kijkje nemen bij anderen in de studio of een les bekijken die op dat moment gaande is.

Crematoria Twente

Crematoria Twente wil een innovatieve vernieuwende manier van herdenken zoeken die past bij het Twentse karakter. Samen een nieuw ritueel vormen; een ritueel waar inwoners zichzelf in herkennen en dat bij hen past.

GreenZeen | online

Greenzeen is een innovatief content-platform dat een klimaatneutraal alternatief is voor gedrukte uitgaves. Het is een gebruiksvriendelijk platform waar men zelfstandig een uitgave in op kan maken en kan publiceren.

Outline Music | online

Outline Music een muziekproductiebedrijf en platenmaatschappij die zich bezighoudt met de empowerment van onafhankelijke muziekartiesten. De focus ligt op het toepassen van innovatieve promotie- en marketing technieken voor talenten uit de regio.

Robot Theater Lab | Enschede

Een platform waarin wordt geëxperimenteerd met nieuwe (sociale) technologie zoals robotica voor gebruik in performatieve kunst (theater, interactieve installaties). 

Virtilab053 | Enschede

In Virtilab53 draait het om inspireren, leren & werken binnen de hele agro- en food-business. Zoals de kennis en toepassing vergroten rondom nieuwe digitale technieken als augmented reality en virtual reality.

Industrial Design Center | Enschede

Uitdagen en vergroten van de aanwezige kennis op Industrial Design in Twente. Kennisdeling stimuleren en samenwerking initiëren tussen ontwerp experts en creatief, technologisch talent.

MADTV | Dinkelland

MADtv is ‘het online uitzendkanaal’ voor (jonge) talenten en ondernemers uit Twente. Door het bieden van faciliteiten en de kennis die nodig zijn om ervoor te zorgen dat (jonge) talenten en ondernemers via hun eigen livestreams en podcasts hun stem kunnen laten horen.

MADlab | Almelo

MADlab levert innovatieve en gewaagde ervaringen op het snijvak van design en techniek om de fysieke en de digitale wereld met elkaar te vermengen. Met de juiste mix van kunst en techniek kan een merk op een positieve manier versterken.

Bezoek de Creatieve Broedplaatsen socials!

 

      

 

Deze website is onderdeel van Twente.com. Klik hieronder op de # voor interessante artikelen over diverse onderwerpen en check ook de socials van twente.com.