Crematoria Twente | Enschede, Borne, Oldenzaal, Almelo

Type 3 broedplaatsen

Bekijk de andere gehonoreerde projecten binnen type 3 'innovatieve projecten'.

Art of Tech | Dinkelland

Art of Tech bevordert de samenwerking tussen bedrijven in Twente op een nieuwe manier. Technische kunstsculpturen van lokale makers worden verhuurd waarmee bedrijven zonder zorgen mooie stukken techniek tentoon kunnen stellen.

Brandstof | Enschede

Talenten werken aan innovatieve oplossingen voor actuele vraagstukken die maatschappelijke impact maken. 

Briegel | online

De digitale muziekschool is een mix van online educatie, communityvorming en muziek maken. Er is een gezamenlijke ruimte, men kan een kijkje nemen bij anderen in de studio of een les bekijken die op dat moment gaande is.

Crematoria Twente

Crematoria Twente wil een innovatieve vernieuwende manier van herdenken zoeken die past bij het Twentse karakter. Samen een nieuw ritueel vormen; een ritueel waar inwoners zichzelf in herkennen en dat bij hen past.

GreenZeen | online

Greenzeen is een innovatief content-platform dat een klimaatneutraal alternatief is voor gedrukte uitgaves. Het is een gebruiksvriendelijk platform waar men zelfstandig een uitgave in op kan maken en kan publiceren.

Outline Music | online

Outline Music een muziekproductiebedrijf en platenmaatschappij die zich bezighoudt met de empowerment van onafhankelijke muziekartiesten. De focus ligt op het toepassen van innovatieve promotie- en marketing technieken voor talenten uit de regio.

Robot Theater Lab | Enschede

Een platform waarin wordt geëxperimenteerd met nieuwe (sociale) technologie zoals robotica voor gebruik in performatieve kunst (theater, interactieve installaties). 

Virtilab053 | Enschede

In Virtilab53 draait het om inspireren, leren & werken binnen de hele agro- en food-business. Zoals de kennis en toepassing vergroten rondom nieuwe digitale technieken als augmented reality en virtual reality.

Industrial Design Center | Enschede

Uitdagen en vergroten van de aanwezige kennis op Industrial Design in Twente. Kennisdeling stimuleren en samenwerking initiëren tussen ontwerp experts en creatief, technologisch talent.

MADTV | Dinkelland

MADtv is ‘het online uitzendkanaal’ voor (jonge) talenten en ondernemers uit Twente. Door het bieden van faciliteiten en de kennis die nodig zijn om ervoor te zorgen dat (jonge) talenten en ondernemers via hun eigen livestreams en podcasts hun stem kunnen laten horen.

MADlab | Almelo

MADlab levert innovatieve en gewaagde ervaringen op het snijvak van design en techniek om de fysieke en de digitale wereld met elkaar te vermengen. Met de juiste mix van kunst en techniek kan een merk op een positieve manier versterken.

Contactgegevens

Bezoek de Creatieve Broedplaatsen socials!

 

      

 

Deze website is onderdeel van Twente.com. Klik hieronder op de # voor interessante artikelen over diverse onderwerpen en check ook de socials van twente.com.

’t Nieje Good Goan

De rituelen rondom overlijden, afscheid nemen en herdenken zijn cultureel bepaald waarbij iedereen rouwt en herdenkt op zijn of haar eigen manier. Een gezonde samenleving is een samenleving waarbij er aandacht is voor de dood en waarbij de manier van gedenken past bij de tijdsgeest. Met dit project wil Crematoria Twente een innovatieve en vernieuwende manier van herdenken zoeken die past bij het Twentse karakter. Dat kan een nieuw ritueel zijn; een ritueel waar inwoners zichzelf in herkennen en dat bij hen past. De activiteiten die hiervoor worden opgezet zijn het creëren van een gemeenschap waar ondernemen, (wetenschappelijk) onderwijs, kunst, techniek en cultuur elkaar ontmoeten. De gemeenschap gaat nadenken over een hedendaagse en toekomstige manier om de dood en alles wat hierom heen hangt ‘normaler’ te maken.

Het resultaat moet tastbaar zijn, maar is nog niet in beton gegoten. Het kan een innovatief product zijn wat de onderneming in de markt kan gaan zetten maar zou ook een tentoonstelling of kunstwerk kunnen zijn. Het idee is dat door middel van technologie, een kunstzinnige toepassing wordt gemaakt dat vernieuwend is voor rituelen rondom overlijden. Idealiter leidt dit tot gesprekken waarbij de angst voor de dood en het accepteren van sterven als onderdeel van het leven bespreekbaar wordt gemaakt (passend bij wens van de raad voor Volksgezondheid & Samenleving). 

Met dit bijzonder en vernieuwende project kan de regio Twente inspelen op de landelijke aandacht voor de dood waarbij cultuur, innovatieve techniek en ondernemen moet gaan leiden tot nieuwe concepten op het gebied van het herdenken van overledenen.