Briegel | online

De Digitale Muziekschool en Virtuele Oefenruimte

De digitale muziekschool is een mengelmoes van online educatie, community vorming en muziek maken. Er is een gezamenlijke ruimte en je kan altijd een kijkje nemen bij anderen in hun studio, of een les bekijken die op dat moment gaande is. Je vrienden of zelfs je leraar kunnen jouw studio bezoeken en je kan voorspelen, je kunt samenspelen, stukken op verschillende tempi uitvoeren, samen muziek lezen, werken aan de instelling van je instrument, samples delen of werken aan je timing. Wat en hoe je het wilt of nodig hebt. Een leraar kan video’s instarten, stukken opnemen en terugspelen, je huiswerk reviewen, nieuwe opgaven voor je klaarzetten of de nieuwste vette play-along in je studio droppen, zodat je je weer ff lekker kunt uitleven.

Muziek is anders geworden. En individueler. Vroeger had je bijna per definitie anderen nodig om muziek te maken. Tegenwoordig hoeft dat niet meer. En muziekscholen zijn al helemaal niet van deze tijd. Online zijn er wel alternatieven, maar die zijn éénrichtingsverkeer. Het wordt tijd voor vernieuwing. Dus geen online trainingsvideo’s, maar échte digitalisering van de oefenruimte en de muziekschool.

De digitale muziekschool staat onder artistieke leiding van Oscar Kraal , één van de beste drummers van de lage landen die over de hele wereld gespeeld heeft met artiesten als Candy Dulfer, Postmen, Milow, Anouk, Frank Boeyen en Van Dik Hout en al 30 jaar lesgeeft aan privé-instituten en het conservatorium van Amsterdam.

Online Muziek Educatie & Community

De digitale muziekschool is een initiatief van Briegel en wordt begeleidt door Twente47. Om de digitale muziekschool werkelijkheid te laten worden hebben we de gebruikers nodig. De mensen die les willen hebben en deel willen uitmaken van de community en de mensen die les willen geven en een passend curriculum willen ontwikkelen om als docent op de digitale muziekschool te kunnen werken.

Doel
Ontwikkelen van de digitale muziekschool die muzikanten en docenten in Twente faciliteren bij de muziekbeleving online. In het meest ideale geval zal de software landelijk of zelfs wereldwijd gebruikt kunnen worden. Made in Twente.

Up-to-date blijven over de Digitale Muziekschool? Blijf ons volgen op LinkedIn via https://www.linkedin.com/company/briegel/ en via Twente47 https://www.linkedin.com/company/twente47.

Contactgegevens

Peter Hoekstra

Hengelosestraat 500
7521 AN Enschede 

 

Mail:

  • peter.hoekstra@briegel.nl
  • info@briegel.nl

 

Mob: 06-51367399
Tel: 053-8200792

www.briegel.nl 

Bezoek de Creatieve Broedplaatsen socials!

 

      

 

Deze website is onderdeel van Twente.com. Klik hieronder op de # voor interessante artikelen over diverse onderwerpen en check ook de socials van twente.com.

Type 3 broedplaatsen

Bekijk de andere gehonoreerde projecten binnen type 3 'innovatieve projecten'.

Art of Tech | Dinkelland

Art of Tech bevordert de samenwerking tussen bedrijven in Twente op een nieuwe manier. Technische kunstsculpturen van lokale makers worden verhuurd waarmee bedrijven zonder zorgen mooie stukken techniek tentoon kunnen stellen.

Brandstof | Enschede

Talenten werken aan innovatieve oplossingen voor actuele vraagstukken die maatschappelijke impact maken. 

Briegel | online

De digitale muziekschool is een mix van online educatie, communityvorming en muziek maken. Er is een gezamenlijke ruimte, men kan een kijkje nemen bij anderen in de studio of een les bekijken die op dat moment gaande is.

Crematoria Twente

Crematoria Twente wil een innovatieve vernieuwende manier van herdenken zoeken die past bij het Twentse karakter. Samen een nieuw ritueel vormen; een ritueel waar inwoners zichzelf in herkennen en dat bij hen past.

GreenZeen | online

Greenzeen is een innovatief content-platform dat een klimaatneutraal alternatief is voor gedrukte uitgaves. Het is een gebruiksvriendelijk platform waar men zelfstandig een uitgave in op kan maken en kan publiceren.

Outline Music | online

Outline Music een muziekproductiebedrijf en platenmaatschappij die zich bezighoudt met de empowerment van onafhankelijke muziekartiesten. De focus ligt op het toepassen van innovatieve promotie- en marketing technieken voor talenten uit de regio.

Robot Theater Lab | Enschede

Een platform waarin wordt geëxperimenteerd met nieuwe (sociale) technologie zoals robotica voor gebruik in performatieve kunst (theater, interactieve installaties). 

Virtilab053 | Enschede

In Virtilab53 draait het om inspireren, leren & werken binnen de hele agro- en food-business. Zoals de kennis en toepassing vergroten rondom nieuwe digitale technieken als augmented reality en virtual reality.

Industrial Design Center | Enschede

Uitdagen en vergroten van de aanwezige kennis op Industrial Design in Twente. Kennisdeling stimuleren en samenwerking initiëren tussen ontwerp experts en creatief, technologisch talent.

MADTV | Dinkelland

MADtv is ‘het online uitzendkanaal’ voor (jonge) talenten en ondernemers uit Twente. Door het bieden van faciliteiten en de kennis die nodig zijn om ervoor te zorgen dat (jonge) talenten en ondernemers via hun eigen livestreams en podcasts hun stem kunnen laten horen.

MADlab | Almelo

MADlab levert innovatieve en gewaagde ervaringen op het snijvak van design en techniek om de fysieke en de digitale wereld met elkaar te vermengen. Met de juiste mix van kunst en techniek kan een merk op een positieve manier versterken.