Briegel | online

De Digitale Muziekschool en Virtuele Oefenruimte

De digitale muziekschool is een mengelmoes van online educatie, community vorming en muziek maken. Er is een gezamenlijke ruimte en je kan altijd een kijkje nemen bij anderen in hun studio, of een les bekijken die op dat moment gaande is. Je vrienden of zelfs je leraar kunnen jouw studio bezoeken en je kan voorspelen, je kunt samenspelen, stukken op verschillende tempi uitvoeren, samen muziek lezen, werken aan de instelling van je instrument, samples delen of werken aan je timing. Wat en hoe je het wilt of nodig hebt. Een leraar kan video’s instarten, stukken opnemen en terugspelen, je huiswerk reviewen, nieuwe opgaven voor je klaarzetten of de nieuwste vette play-along in je studio droppen, zodat je je weer ff lekker kunt uitleven.

Muziek is anders geworden. En individueler. Vroeger had je bijna per definitie anderen nodig om muziek te maken. Tegenwoordig hoeft dat niet meer. En muziekscholen zijn al helemaal niet van deze tijd. Online zijn er wel alternatieven, maar die zijn éénrichtingsverkeer. Het wordt tijd voor vernieuwing. Dus geen online trainingsvideo’s, maar échte digitalisering van de oefenruimte en de muziekschool.

De digitale muziekschool staat onder artistieke leiding van Oscar Kraal , één van de beste drummers van de lage landen die over de hele wereld gespeeld heeft met artiesten als Candy Dulfer, Postmen, Milow, Anouk, Frank Boeyen en Van Dik Hout en al 30 jaar lesgeeft aan privé-instituten en het conservatorium van Amsterdam.

Online Muziek Educatie & Community

De digitale muziekschool is een initiatief van Briegel en wordt begeleidt door Twente47. Om de digitale muziekschool werkelijkheid te laten worden hebben we de gebruikers nodig. De mensen die les willen hebben en deel willen uitmaken van de community en de mensen die les willen geven en een passend curriculum willen ontwikkelen om als docent op de digitale muziekschool te kunnen werken.

Doel
Ontwikkelen van de digitale muziekschool die muzikanten en docenten in Twente faciliteren bij de muziekbeleving online. In het meest ideale geval zal de software landelijk of zelfs wereldwijd gebruikt kunnen worden. Made in Twente.

Up-to-date blijven over de Digitale Muziekschool? Blijf ons volgen op LinkedIn via https://www.linkedin.com/company/briegel/ en via Twente47 https://www.linkedin.com/company/twente47.

Contactgegevens

Peter Hoekstra

Hengelosestraat 500
7521 AN Enschede 

 

Mail:

  • peter.hoekstra@briegel.nl
  • info@briegel.nl

 

Mob: 06-51367399
Tel: 053-8200792

www.briegel.nl 

Bezoek de Creatieve Broedplaatsen socials!

 

      

 

Deze website is onderdeel van Twente.com. Klik hieronder op de # voor interessante artikelen over diverse onderwerpen en check ook de socials van twente.com.