Virtilab053 | Enschede

Broedplaats voor digitale agro & food innovaties

In Virtilab053 draait het om inspireren, leren & werken binnen de hele agro en food business. Waarin we de kennis en vooral ook toepassing rondom nieuwe digitale technieken – AR & VR - vergroten. Binnen bedrijven maar ook voor het grotere publiek. Er wordt een combinatie gemaakt tussen onderwijs, bedrijfsleven en cultuur – want voeding verbindt en gaat ons allemaal aan!

We willen de digitale ontwikkelingen in samenwerking met Zone.college en Oyfo zo dicht mogelijk bij de mensen brengen. Van student tot industrie naar consument - zo dynamisch en attractief mogelijk. In de uitvoering vinden we het heel interessant dat studenten vanuit food, technologie en creatieve opleidingen samen moeten werken aan de inhoud van Virtilab053. Zij brengen vernieuwende inzichten & worden opgeleid om hun talent in te zetten in real-life digitaliseringsthema’s. Dit alles start vanuit het Menko complex in het hart van Roombeek; dé thuisbasis van Virtilab053.

In dit filmpje van Twente Board geeft MetaChef een kijkje in hun virtuele keuken! Maxine studeert aan het Zone.College en loopt stage bij deze creatieve broedplaats.

Contactgegevens

Bosuilstraat 11
7523 BJ Enschede
Tel: +31 (0)53 203 0089
Tel: +31 (0)53 480 1730

Bezoek de Creatieve Broedplaatsen socials!

 

      

 

Deze website is onderdeel van Twente.com. Klik hieronder op de # voor interessante artikelen over diverse onderwerpen en check ook de socials van twente.com.

Type 3 broedplaatsen

Bekijk de andere gehonoreerde projecten binnen type 3 'innovatieve projecten'.

Art of Tech | Dinkelland

Art of Tech bevordert de samenwerking tussen bedrijven in Twente op een nieuwe manier. Technische kunstsculpturen van lokale makers worden verhuurd waarmee bedrijven zonder zorgen mooie stukken techniek tentoon kunnen stellen.

Brandstof | Enschede

Talenten werken aan innovatieve oplossingen voor actuele vraagstukken die maatschappelijke impact maken. 

Briegel | online

De digitale muziekschool is een mix van online educatie, communityvorming en muziek maken. Er is een gezamenlijke ruimte, men kan een kijkje nemen bij anderen in de studio of een les bekijken die op dat moment gaande is.

Crematoria Twente

Crematoria Twente wil een innovatieve vernieuwende manier van herdenken zoeken die past bij het Twentse karakter. Samen een nieuw ritueel vormen; een ritueel waar inwoners zichzelf in herkennen en dat bij hen past.

GreenZeen | online

Greenzeen is een innovatief content-platform dat een klimaatneutraal alternatief is voor gedrukte uitgaves. Het is een gebruiksvriendelijk platform waar men zelfstandig een uitgave in op kan maken en kan publiceren.

Outline Music | online

Outline Music een muziekproductiebedrijf en platenmaatschappij die zich bezighoudt met de empowerment van onafhankelijke muziekartiesten. De focus ligt op het toepassen van innovatieve promotie- en marketing technieken voor talenten uit de regio.

Robot Theater Lab | Enschede

Een platform waarin wordt geëxperimenteerd met nieuwe (sociale) technologie zoals robotica voor gebruik in performatieve kunst (theater, interactieve installaties). 

Virtilab053 | Enschede

In Virtilab53 draait het om inspireren, leren & werken binnen de hele agro- en food-business. Zoals de kennis en toepassing vergroten rondom nieuwe digitale technieken als augmented reality en virtual reality.

Industrial Design Center | Enschede

Uitdagen en vergroten van de aanwezige kennis op Industrial Design in Twente. Kennisdeling stimuleren en samenwerking initiëren tussen ontwerp experts en creatief, technologisch talent.

MADTV | Dinkelland

MADtv is ‘het online uitzendkanaal’ voor (jonge) talenten en ondernemers uit Twente. Door het bieden van faciliteiten en de kennis die nodig zijn om ervoor te zorgen dat (jonge) talenten en ondernemers via hun eigen livestreams en podcasts hun stem kunnen laten horen.

MADlab | Almelo

MADlab levert innovatieve en gewaagde ervaringen op het snijvak van design en techniek om de fysieke en de digitale wereld met elkaar te vermengen. Met de juiste mix van kunst en techniek kan een merk op een positieve manier versterken.