Vitaal Café online: thuismonitoring, (hoe) werkt dat?

Thuismonitoring, gegevens uitwisselen tussen patiënt en zorgverlener – wat zou het handig zijn als mensen met een chronische ziekte op die manier meer zorg op maat krijgen. En eigen verantwoordelijkheid. En controle over hun gezondheid. Of en hoe dat werkt dat testen we nu met mensen met diabetes type 2. Tijdens het online Vitaal Café op donderdag 4 november deelt ZGT van 12.00 tot 13.00 uur hoe haar diabetespoli hiervoor een platform uitprobeert.

Evenement details

Wanneer: 4 november 2021
Tijd: 12:00 - 13:00
Locatie: Online

Global Goal

global goal icon
Programma 4 november (12.00-13.00 u)
  • Welkom/introductie – Robin Bekhuis (programmavoorzitter Vitaal Chronisch Ziek)
  • Hoe krijg je als patiënt inzicht in je eigen patiëntdata? – Max Analbers (projectleider innovatie ZGT)
  • Uitproberen platform Selfcare voor thuismonitoring in de praktijk – Thomas Urgert (Technisch Geneeskundige diabetespoli ZGT)
  • Vragen en discussie
  • Afsluiting
Over platform Selfcare

Selfcare is een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) waarin mensen gegevens monitoren; gegevens die een indicatie geven over iemands gezondheid, zoals bloeddruk, gewicht, hartslag en het aantal gemaakte stappen. Via het platform koppelen gebruikers naar wens eigen draagbare technologie (wearables) en andere gezondheidsapps, zoals Google Fit of Apple Health. Zo verzamelen zij gezondheidsgegevens die voor hen belangrijk zijn. Ook delen ze die gegevens via dit platform makkelijk met hun zorgverlener.

Starterskit voor mensen met diabetes type 2

Een groep mensen met diabetes type 2 probeert op dit moment uit of gebruik van het platform hen meer inzicht geeft in hun leven met diabetes. Hiervoor ontvingen ze van ZGT een starterskit. Deze bestaat uit een bluetooth weegschaal, bloeddrukmeter en activiteitentracker; allemaal te koppelen met het platform.

Eerste ervaringen

Vinden de deelnemers het prettig om, in het verlengde van de diabeteszorg die ze al krijgen, zelf gegevens te verzamelen en te delen? Werkt het handig, via zo’n platform? En helpt dit mee aan meer persoonsgerichte diabeteszorg? Dit en meer komt aan bod tijdens het online Vitaal Café. We kunnen alvast verklappen: de eerste resultaten zijn positief.

Lees meer over #gezondheid