Normaal gesproken zeggen we ‘jong geleerd is oud gedaan’. Tijdens het online + fysieke Vitaal Café op 28 oktober ontdekt u dat innovatie voor kinderen ook veel te leren heeft aan ouderen en revalidanten.  Stefan Völkers maakt dit met zijn Magic Wall duidelijk tijdens het Vitaal Café van 12 tot 13 uur.

Evenement details

Wanneer: 28 oktober 2021
Tijd: 12:00 - 13:00
Locatie: Ariënsplein 1-300 7511 JX Enschede

Global Goal

global goal icon
Over Magic Wall

Magic Wall staat voor actief gamen dankzij mixed reality. Het is oorspronkelijk ontwikkeld om (gewone en revaliderende) kinderen meer te laten bewegen en hiervoor een kale muur te gebruiken. In de wall zitten spelletjes die kinderen verleiden tot het spelen van beweegspellen. Zoals een bal tegen de (projecties op de) muur gooien. Wat de muur zo makkelijk maakt, is dat hier geen mensen voor nodig zijn om te helpen. Meer hierover, zie Cherit Magic Wall.

 

Ombouwen voor anderen

Stefan ontwikkelt voor de wall nu inmiddels spellen speciaal voor verzorgingshuizen, verpleeghuizen, revalidatiecentra en ziekenhuizen. Ook voor seniorenflats met gezamenlijke binnenruimte is dit interessant op regenachtige dagen.

 

Naar keus: online of live bijwonen

Bij dit Vitaal Café bent u zowel online als op locatie welkom. Live zien we u na aanmelding graag in Saxion aan het Ariënsplein (oude ziekenhuis), in ruimte Z15.1.19. Let op: live is er maar beperkt plek.    

Lees meer over #gezondheid