Innovative GO 19 augustus

Klaar om je businesscase versneld richting de markt te brengen? Innovate GO is een unieke accelerator speciaal voor het MKB. In een hands-on programma werk je in teamverband aan het ontwikkelen en vermarkten van je businesscase. We starten met Innovate GO in september. Meld je aan voor de informatiesessie.

Evenement details

Wanneer: 19 augustus 2020
Tijd: 16:00 - 17:00
Organisator: NovelT
Locatie: Online

Global Goal

global goal icon
MKB Accelerator

Novel-T en Provincie Overijssel lanceren het MKB accelerator programma Innovate GO. Gedurende 18 weken ga je samen met je team aan de slag met de ontwikkeling en het vermarkten van een gevalideerd idee voor een product of dienst. Hierbij krijg je de begeleiding, coaching en kennis die nodig is voor de eerste stappen richting de markt. Je doorloopt het programma met circa 10 teams van mkb-bedrijven uit de regio. Het programma bestaat onder andere uit individuele coaching, trainingen en groepssessies waarin je samenwerkt met mede-ondernemers, experts, studenten en startups. Het resultaat: een werkend product met een korte-termijn groeidoelstelling, een marketingplan en een breed netwerk van experts, mede-ondernemers en talent.

Planning

De beoogde startdatum voor Innovate GO is 7 september 2020. De doorlooptijd van het programma is 18 weken. Samen met je team werk je minimaal een dag in de week aan je innovatie. Hierbij krijg je de begeleiding, coaching en kennis die nodig is voor de eerste stappen richting de markt.

Waarom deelnemen?

Je versnelt met de ontwikkeling en het vermarkten van je businesscase.
Het programma is doel- en actiegericht: je werkt in periodes van zes weken aan concrete doelstellingen en meetbare resultaten.
Je bouwt aan een sterk netwerk van mede-ondernemers, experts, studenten, startups, corporates, investeerders en vertegenwoordigers uit de regio.
Innovate GO biedt duurzame waarde voor je hele bedrijf: de geleerde methode kun je na afloop binnen je hele bedrijf voortzetten.
Aan het eind van het programma beschik je over een werkend product met een groeidoelstelling voor de volgende drie tot zes maanden en een marketingplan voor 18 maanden.

Programma

Het accelerator programma bestaat uit drie periodes van ieder zes weken: een Six Week Innovation Challenge (SWICH). In iedere SWICH werk je aan een concreet doel: een technisch resultaat of een marketingdoel. Aan het eind van iedere SWICH worden de resultaten gepresenteerd tijdens de pitchweek. Hier ontvang je feedback, evalueer je de voortgang en samenwerking en bepaal je de doelstelling voor de volgende SWICH. Elke drie maanden is er een innovatiedag. Op een open innovatiemarkt presenteren de teams hun ideeën aan een breder publiek bestaande uit collega’s, mede-ondernemers, corporates, investeerders en vertegenwoordigers uit de regio. Dit is het ideale moment om te netwerken en zo vermarkting van je nieuwe businesscase te versnellen.

Kennissessies en workshops

Gedurende het programma doorloop je verschillende workshops en kennissessies. De accelerator start met een tweedaagse training in innovatie. Hiervoor kun je een formele certificering ontvangen. Elke pitchweek vinden er workshops plaats. De onderwerpen worden op basis van de behoefte van jou en je team ingevuld. Voorbeelden van mogelijke onderwerpen zijn Design Thinking, Value Proposition Design, Digitaal Prototypen, Opschalen, Marketing van Innovaties, Partnerships, of Intellectueel Eigendom. Elke derde week in de SWICH vindt er een kennissessie plaats. Tijdens deze sessies behandelen twee sprekers in korte presentaties relevante onderwerpen. Daarna is er tevens voldoende gelegenheid om te netwerken met de rest van de deelnemers, bijvoorbeeld tijdens een ontbijt of een hapje en drankje.

Coaching en begeleiding

Je team wordt gedurende de gehele track begeleid door een persoonlijke innovatie-coach. In totaal ontvangt elk team 72 uren aan 1-op-1 coaching. Tijdens de kick-off worden de coaches gematcht met de teams. In de eerste SWICH zal de coach ongeveer één dag per week bij het team aanwezig zijn. De coach helpt het team bij het oplossen van praktische problemen, stimuleert en inspireert met ervaring en helpt bij de voorbereidingen voor pitchweek. In de volgende SWICH’s is de ondersteuning op maat, in onderling overleg met de teams en de coach.

Selectiecriteria

Selectiecriteria voor deelnemende bedrijven

 

  • Een goede omschrijving van een innovatief idee inclusief beschrijving van de beoogde klanten en het beoogde verdienmodel. Een financiële businesscase is niet nodig.
  • Je beschikt over een team van max. vijf mensen die minimaal één vaste dag per week, gedurende 18 weken beschikbaar zijn om te werken aan de innovatie.
  • Novel-T biedt matching met getalenteerde studenten die het team kunnen versterken indien gewenst.
  • Het management/de directie is minimaal één dag per zes weken beschikbaar. Je beschikt over een locatie waar je met je team kunt samenwerken (virtueel en/of face to face)
Meer weten?

Op woensdag 19 en 26 augustus en woensdag 2 september organiseren we van 16:00 tot 17:00 digitale informatiesessies. Hierin vertellen we je meer over onder andere de inhoud van het programma, de planning, de selectiecriteria en de kosten voor deelname.