TValley Tech Conference: voor en door engineers in de hightech maakindustrie

ENSCHEDE - Van oudsher ademt Twente techniek. Baanbrekende technologische bedrijven als Voortman Steel Group, Demcon, Boessenkool en VIRO zijn hier ontstaan en gevestigd. Technologieplatform TValley verbindt deze bedrijven met onderzoekers en studenten van de regionale kennisinstellingen. De focus ligt op robotica, artificial intelligence en mechatronica. Op 30 september is De Grolsch Veste het decor voor de jaarlijkse TValley Tech Conference. Hier maken engineers, bedrijven en aanstormend talent kennis met de community en de nieuwste technologische ontwikkelingen.

 

 

Evenement details

Wanneer: 30 september 2021
Tijd: 14:00 - 16:00
Locatie: De Grolsch Veste Enschede

Global Goal

global goal icon

Steven van Roon, programmamanager TValley: “Door actieve kennisontwikkeling en kennisdeling versterken we het innovatieve vermogen van deelnemende bedrijven en zetten we belangrijke stappen in het toegepast onderzoek binnen de lectoraten. Oost-Nederland heeft zo veel te bieden op het gebied van mechatronica, robotica en ai. Dit laten we allemaal zien tijdens de TValley Tech Conference, op 30 september. We zorgen voor een fysieke plek waar de community elkaar kan ontmoeten en van elkaar kan leren.”  

Kennisdeling

Steven voegt toe: “Wij hebben er baat bij dat zoveel mogelijk engineers zich kunnen ontwikkelen en nieuwe kennis opdoen. Tijdens ons evenement organiseren we negen verschillende kennissessies. Voor en door engineers. Onder andere TValley deelnemers Benchmark, VMI, Riwo en Hogeschool Saxion zullen een kijkje in hun keuken geven tijdens een interactieve sessie. Natuurlijk kun je ook langs de diverse bedrijfsstands lopen en 1-op-1 in gesprek gaan met de engineers. Het wordt een ontspannen, informele setting waar technologie centraal staat.”

Groeiende community

Dit jaar heeft TValley vier nieuwe deelnemers toegevoegd aan het deelnemersbestand: VIRO, VMI Group, Spectro-AG en het lectoraat Ambient Intelligence. Het cluster groeit en daarbij horen ook organisatorische ontwikkelingen waaronder een vernieuwd bestuur. Jaap Beernink, CEO Novel-T en bestuurslid TValley, introduceert het vernieuwde bestuur en licht de toekomstplannen van het innovatiecluster toe tijdens de Tech Conference. De Provincie Overijssel heeft een ASV subsidie toegekend om de doelstellingen waar te maken. 

Deep learning in de praktijk

Artificial intelligence expert Albert van Breemen is uitgenodigd voor deze middag om te spreken over hoe deep learning technologie zich de laatste jaren heeft ontwikkeld. Deep Learning is een recente technologie dat behoort tot de artificial intelligence familie. Deze technologie maakt toepassingen mogelijk die voorheen lastig tot onmogelijk waren om te ontwikkelen. 

 

Albert van Breemen (48) is een ondernemer en artificial intelligence (AI) expert die al meer dan 25 jaar ervaring heeft met AI technologie. Na zijn PhD aan de Universiteit Twente op het gebied van intelligente regelsystemen heeft hij jaren gewerkt voor Philips en ASML. In 2019 startte Albert het bedrijf VBTI, een AI engineering en consultancy bedrijf. 

Over TValley

Het innovatiecluster TValley verbindt technologische bedrijven, onderzoekers en studenten. Gezamenlijk werken zij aan projecten op het gebied van robotica, mechatronica en artificial intelligence. Het doel is om innovatie, ontwikkeling en onderzoek te versterken door actieve kennisontwikkeling en kennisdeling. TValley investeert in de engineer van morgen door talentvolle studenten aan het bedrijfsleven te koppelen. Dit alles komt ten goede aan de internationale, technologische positie van de regio waarbij nieuw gegenereerde banen in het vooruitzicht liggen.