Boessenkool

Vakmanschap in machinebouw

Passende oplossingen tot stand brengen met oplossingsgericht vakmanschap. Dat is wat Machinefabriek Boessenkool in ondernemend Almelo in Twente, biedt als machinefabrikant annex apparatenbouwer. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en produceert onderdelen, samenstellingen en complete machines met een hoge graad van nauwkeurigheid, complexiteit of extreme omvang.

Lees hieronder meer
 
logo Boessenkool

Het vakmanschap wordt toegepast voor constructies en verspaningen tot complete machines en apparaten. Daarnaast heeft Machinefabriek Boessenkool een brede range aan eigen producten en maakt het unieke oplossingen op basis van klantspecificaties. Tal van industrieën en sectoren worden door het bedrijf beleverd met inventieve oplossingen, zoals voor de lucht- en ruimtevaartindustrie, de olie- en gasindustrie, de automotive-sector, de medische sector, onderzoeksinstituten, de voedingsindustrie, de agrarische sector, de scheepsbouw, de logistieke sector en de chipindustrie.

Vakmanschap van topformaat

Het bedrijf is gespecialiseerd in werkstukken in kleinere oplagen, van heel groot formaat tot en met extreme nauwkeurigheid in maatvoering, op honderdsten van een millimeter. Het vakmanschap omvat onder meer lassen, CNC (carrousel)draaien, frezen, (vlak)kotteren, boren, testen en meten. Het portfolio aan eigen producten omvat onder meer een LPG vulpistool, metalen bakken, vatenpallets en stapelrekken voor transport en opslag op maat.

Oplossingsgericht co-makerschap

In de constructie-afdeling van het bedrijf worden onderdelen, halffabrikaten en complete machines samengesteld. Hier wordt ook het plaatwerk vervaardigd en worden tal van laswerkzaamheden uitgevoerd, variërend van dun tot zwaar laswerk. In de dagelijkse praktijk van Machinefabriek Boessenkool is de rode draad de oplossingsgerichte mentaliteit van samenwerken. Die komt tot uitdrukking in een combinatie van drie elementen: vakmanschap van topformaat, het vinden van passende oplossingen door co-makerschap.

Knowhow met toegevoegde waarde

De co-makermentaliteit van Machinefabriek Boessenkool is gefundeerd op complete knowhow van het ontwerp, de ontwikkeling, productie, constructie, montage en service van de geleverde machines en apparaten. Door gevraagd en ongevraagd met kennis en kunde toegevoegde waarde te leveren, helpt het bedrijf in de dagelijkse praktijk de uitdagingen of problemen van klantprocessen om te zetten in concrete oplossingen. Met de gewenste precisie voor werk van elk formaat.

Reparatie en renovatie

In de geklimatiseerde productiehal verzorgt Machinefabriek Boessenkool naast nieuwbouw ook de reparatie, renovatie of opwaardering van bestaande machines en apparaten. Daarmee wordt zowel de levensduur verlengd, het rendement verhoogd als de duurzaamheid van het klantbedrijf vergroot. Met nieuwe productontwikkelingen wil de onderneming een steentje bijdragen aan de groeiende circulaire economie, waarmee oplossingen worden geboden voor CO2-reductie, energieopslag en recycling. Machinefabriek Boessenkool is onderdeel van de Osse Equipment Manufacturing Group (OEM-Group).