Adviseur Informatiebeheer

Heb jij de passie om ons Informatiebeheer verder door te ontwikkelen en om anderen hiervoor te enthousiasmeren? Solliciteer dan bij Waterschap Vechtstromen als Adviseur Informatiebeheer!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-7-2023
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als adviseur informatiebeheer draag jij bij aan de rol van informatiebeheer in een open overheid en actieve openbaarheid. Dit doe je door bijvoorbeeld te adviseren over het classificeren van informatie (op het gebied van openbaarheid van informatie). Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan alle medewerkers van de organisatie over het opslaan en registreren van informatie in de verschillende applicaties. Ook adviseer je teamleiders en het CMT over risicobeheersing op het gebied van informatiebeheer. Je bereidt de organisatie voor op de komst van de nieuwe archiefwet en je volgt actuele trends, ontwikkelingen en vereisten die vanuit de Archiefwet en regelgeving aan ons informatiebeheer worden gesteld en dat vertaal je naar benodigde acties binnen de organisatie. Al met al vervul je een belangrijke verbindende rol voor een onderwerp welke makkelijk vergeten wordt.

Deze verbinding zie je terug waarbij je:

 • Voorlichting geeft en informatie biedt over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van informatiehuishouding aan de organisatie;
 • De organisatie ondersteunt bij digitale archivering en de inrichting van een duurzame informatievoorziening;
 • Contactpersoon bent voor de uitvoering van WOO;
 • Deelneemt aan diverse projecten (b.v. IDO – implementatie digitale overheid);
 • Rapporteert aan Algemeen Bestuur/Dagelijks Bestuur en provincie over kwaliteit van archief en informatiebeheer in het kader van horizontaal toezicht;
 • Nieuwe medewerkers informeert over het introductieprogramma hoe om te gaan met informatie;

Functievereisten

Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij initiatiefrijk, leergierig, vasthoudend en zorg jij voor verbinding. Én heb je voor deze vacature:

 • Een relevante HBO opleiding of aantoonbaar werk- en denkniveau op het gebied van informatiewetenschap of informatiekunde;
 • Kennis van de archiefwet en regelgeving;
 • Ervaring op het gebied van digitaal zaakgericht werken en archiveren, bij voorkeur ook met een kwaliteitszorgsysteem;
 • Bij voorkeur ook kennis van de ‘ouderwetste werkwijze’ van informatiebeheer (op papier);
 • Goede adviesvaardigheden als sparringpartner, en adviseur. In staat zijn om de organisatie mee te nemen in de veranderende rol van informatiebeheer;
 • Analytisch- en communicatief sterk, inzicht in procesmatig werken, betrokken, enthousiast, creatief en klantgericht. En vooral praktisch wanneer mogelijk.

“Informatiebeheer is een belangrijk onderwerp voor onze gehele bedrijfsvoering. Als Adviseur IB krijg je dan ook te maken met alle facetten van onze organisatie. Een verantwoordelijke en veelzijdige functie.” Quote: Wanda Smit (toekomstig collega)

Aanbod

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als adviseur informatiebeheer bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.736,- en € 5.092,- (schaal 10);
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit is inclusief 8% vakantiegeld. Het keuzebudget kun je laten uitbetalen of je kunt het gebruiken voor bijvoorbeeld extra verlof kopen of fiscaal vriendelijk gebruiken voor de kosten van vakbondscontributie;
 • de mogelijkheid om, in overleg, thuis en flexibel te werken;
 • Een netto thuiswerkvergoeding per dag dat je thuis werkt en een vergoeding om je thuiswerkplek in te richten;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget dat je kan besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderde klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.


Je komt te werken in het team Informatievoorziening (IV) in het cluster Informatiemanagement (IM). Binnen het cluster IM heb je als directe collega’s: de andere informatiespecialisten (met rollen als business informatie analist, functioneel beheerder, senior informatie manager, informatiebeheerder, etc.). Je wordt functioneel aangestuurd door de coördinator IM.


Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Bij het team Informatievoorziening werken 40 collega’s. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken?

Jouw toekomstige teamleider Roland van der Kraan zegt hierover: "Laagdrempeligheid, no-nonsense en zeggen wat je vindt, tekenen de werksfeer van het team!"


Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33