Concern Controller

Jij levert een belangrijke bijdrage in de borging van de kwaliteit van onze P&C-processen. Dankzij jouw kennis en ervaring ben je in staat om proactief risico’s aan te pakken en kansen te benutten voor Saxion. Zo maak jij het verschil in de wereld van morgen! Ben jij positief kritisch en een strategisch denker? Deel jouw talent met Saxion en solliciteer!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
13-4-2024
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Je bent een natuurlijke verbinder tussen het College van Bestuur (CvB), directie en management, en op het snijvlak van Financiën, Onderwijs & Onderzoek. Als een gedegen en ervaren adviseur speel je een belangrijke rol bij de (financiële) strategie, het opstellen van business cases en het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Met een brede kijk op interne en externe ontwikkelingen bij Saxion draag je bij aan het meerjarenbeleid door middel van modellen en verbetervoorstellen. Je zorgt voor heldere rapportages en informatieverstrekking.


Je bent een positief kritische sparringpartner die standvastig is en gemakkelijk schakelt tussen verschillende niveaus binnen de organisatie. Met een helikopterview kun je het grote geheel overzien zonder de details uit het oog te verliezen. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en dit alles doe je met een vleugje humor.


We zijn op zoek naar twee nieuwe collega's: één voor het gehele proces van de (meerjaren)begroting en de periodieke managementrapportages en één als liaison met de Financiële Administratie en verantwoordelijk voor het jaarrekeningtraject, inclusief de financiële bijdragen in het jaarverslag alsmede fiscaal beleid. Tijdens de gesprekken zullen we samen bekijken welke rol het beste bij jou past.

Functievereisten

 • Een bedrijfseconomisch opleiding op WO-niveau; bij voorkeur aangevuld met een RA/RC opleiding.
 • Relevante werkervaring en aantoonbare kennis op concern control.
 • Sterke sociale en communicatieve vaardigheden (denk aan luistervaardigheden, organisatiesensitiviteit, presentatievaardigheden) die schriftelijk en mondeling uitstekend tot uiting komen.
 • Doortastend en standvastig.
 • Bij voorkeur relevante kennis van PowerBI en Afas.
 • Kan vanuit bovengenoemde vaardigheden zelfstandig en autonoom werken zonder daarmee de samenwerking tekort te doen.

Aanbod

 • De volgende salarisschaal: schaal 12: min € 5.122 / max € 6.698 (cao-hbo) bij een volledige werkweek.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Je krijgt een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Een ruime verlofregeling. Ter illustratie: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur kan je jaarlijks 428 verlofuren opnemen. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de feestdagen.
 • Persoonlijke ontwikkeling: volg een inspiratie webinar, workshop of training bij onze interne Saxion Academy, doe een loopbaancheck of verken de mogelijkheden voor een masteropleiding, promotietraject of professional doctorate.
 • Het Saxion hybride werken pakket.
 • Een uitgebreide pensioenregeling.
 • 100% vergoeding voor reizen met het openbaar vervoer en fiscaal voordeel bij de aanschaf van je fiets.

Bedrijfsprofiel Saxion

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken.


Dienst Control, Finance en Audit 


Als Concern Controller bij Saxion ga je werken binnen team Concern Control van de Dienst Control, Finance en Audit (CFA). Deze dienst zorgt ervoor door middel van advies en rapportages dat Saxion in een goede, financiële positie blijft. CFA geeft proactief advies over het financiële beleid en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de financiële processen. 


Vanwege groei en ontwikkeling binnen de dienst CFA verwachten we op korte termijn meerdere vacatures. We zijn op zoek naar enthousiaste collega’s om samen de dienstverlening van CFA een stap verder te brengen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
7513 AB Enschede
+31 (0)88 019 8888