Applicatieontwikkelaar

Bij Plegt-Vos zijn ze altijd bezig met de dag van morgen. Als Applicatieontwikkelaar maak je deal uit van het ICT-team. Dit team is verantwoordelijk voor het slimmer en efficiënter maken van hun processen. Je krijgt de ruimte voor het bedenken en realiseren van innovatieve oplossingen met behulp van de nieuwste software en mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het faciliteren van alle informatiestromen in hun Slimme Huizenfabrieken die nodig zijn om woningen, appartementen of modulaire woningen van hout te produceren. Ook zorgt dit team ervoor dat collega’s zo min mogelijk verstoringen ervaren en hun werk kunnen uitvoeren. Het verhelpen van verstoringen kan als Applicatieontwikkelaar daarom ook onderdeel van je werkdag zijn. 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
7-11-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Ontwikkelmethode: van wens naar functionaliteit

Om te zorgen dat wij verbeteringen op een gestructureerde wijze door kunnen voeren, werken wij volgens de Scrummethodiek. Alle collega's kunnen verbeterideeën aandragen en de Product Owners kunnen deze goedkeuren of afwijzen. Wanneer een verbeteridee wordt goedgekeurd, dan spreek je samen met de Product Owner dit idee door. Op deze manier kun je een volledig beeld van de wens krijgen en de wens omzetten naar een story. Vervolgens ga je samen met andere ontwikkelaars de stories refinen, zodat iedereen hetzelfde beeld heeft en de ruimte heeft gehad om zijn of haar input te geven. Op deze manier kom je samen tot een goed uitgedachte story waar iedereen achter staat en past binnen het bedrijfsproces dat we verbeteren.


Procesverbetering en automatisering

Wanneer er een wens geuit wordt om een bepaald proces makkelijker te maken of te automatiseren, dan kijken wij altijd eerst of we een bestaande applicatie kunnen inkopen. Deze applicatie moet wel voldoen aan de eisen van de business en de eisen die het ICT-team stelt aan software. Als er in de markt geen applicatie beschikbaar is, dan kunnen we ervoor kiezen om zelf de software te ontwikkelen. Dit gebeurt met behulp van het Low-Code platform Mendix. Mendix is een Low-Code platform waarmee je snel applicaties kunt realiseren met een korte time-to-market. Als Applicatieontwikkelaar zal je veel met dit platform werken, vooral gezien Plegt-Vos in de jaren al aardig wat applicaties ontwikkelde met behulp van het Mendix platform.


Het voordeel van in huis software ontwikkelen is dat je de software perfect op het proces aan kan laten sluiten. Daarnaast geeft dit de mogelijkheid om informatie uit veel verschillende applicaties makkelijker beschikbaar te maken, zodat onze collega's data in één bron invoeren en zo één waarheid hebben om uit te werken. Zo helpen wij mee om het werk van onze collega's weer een beetje leuker te maken!


Waar Mendix stopt, gaan wij verder

In het Low-Code platform Mendix is niet alles mogelijk. Gelukkig bieden ze genoeg ruimte om met behulp van Javascript, Widgets en Java-code het platform verder uit te breiden. Zo hebben wij bijvoorbeeld een websocket functionaliteit beschikbaar kunnen maken voor real-time updates. Naast uitbreidingen op het Mendix platform maken wij soms ook een API met NodeJS. Denk bijvoorbeeld aan een pdf-compressie app die vanuit meerdere Mendix apps is aan te roepen. Het gaat dan vaak om een bepaalde functionaliteit die wij in Mendix niet makkelijk kunnen ontwikkelen en wij vanuit verschillende applicaties aan willen kunnen roepen.


Beheer automatisering

De software die wij ontwikkelen moet ook ergens op een server uitgevoerd worden. Hiervoor maken wij gebruik van het PaaS-platform van onze hosting provider. Binnen dit platform moet je zelf de inrichting verzorgen en omdat wij hoge eisen stellen en fouten willen voorkomen, is dit volledig geautomatiseerd. Het ontwikkelen van deze automatisering kan als Applicatieontwikkelaar ook een onderdeel van jouw werkzaamheden zijn. Zo hebben wij, met de mogelijkheden die het PaaS-platform biedt, zelf een aantal scripts ontwikkeld die de inrichting van applicatieservers verzorgen. De aansturing hiervan doen wij met behulp van een zelf-ontwikkelde Mendix applicatie. Kortom, onze CI/CD-pipeline is volledig geautomatiseerd.


Naast de automatisering van het PaaS-platform ondersteunen wij de beheerafdeling ook met het automatiseren van repeterende taken met behulp van de tool Ansible. Denk aan de inrichting van proxyservers of het vernieuwen van certificaten. 


Samen met leveranciers beter worden

Wij zijn altijd bezig met de dag van morgen, niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze leveranciers. Zo testen wij graag bètafeatures, om zo input te kunnen leveren en meer waarde uit de door hun geleverde dienst of applicatie te kunnen halen. Ook hebben we periodieke sessies waarin we de laatste ontwikkelingen bespreken en onze wensen kunnen delen.

Functievereisten

Onze vacatures hebben geen functieomschrijvingen. Bij Plegt-Vos gaan we namelijk uit van talenten, toegevoegde waarde en verantwoordelijkheden, niet van taak- en functieomschrijvingen. De rol die jij met jouw talenten op wilt pakken en de manier waarop je deze wilt invullen is je eigen verantwoordelijkheid. Nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden bij ons? Lees hier alles over onze verschillende werkvelden.


Bij Plegt-Vos werk je vanuit je eigen talent en kracht. Om deze reden hoef je als Applicatieontwikkelaar bij Plegt-Vos niet in alles goed te zijn, we helpen je graag om naast Mendix ook de andere talen te leren ontwikkelen als je dat wilt! Samen bespreken we periodiek hoe jij je wilt ontwikkelen en hoe wij samen verder kunnen komen. Zo maken we samen de stap naar morgen!

Bedrijfsprofiel Plegt-Vos Bouwgroep

ICT is een belangrijk werkveld binnen Plegt-Vos. Elke dag richten onze ICT’ers de processen nog efficiënter in zodat alle collega’s goed kunnen werken. Met innovatie toepassingen, diverse applicaties en software in eigen beheer is geen dag hetzelfde. Op deze afdeling gaan ze uitdagingen niet uit de weg en denken ze in oplossingen. Ze zorgen dat de systemen van vandaag goed werken en faciliteren de techniek van morgen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Plegt-Vos. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Sherwood Rangers 1
7551 KW Hengelo
0541-588655