Quality Control Engineer

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in een internationale en dynamische werkomgeving? Heb jij een passie voor techniek en streef je naar topkwaliteit? Ben je gestructureerd en heb je uitstekende communicatieve vaardigheden? Dan is de rol van Quality Control Engineer bij HP Valves wellicht interessant voor jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
15-3-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als QC Engineer werk je nauw samen met een team van vier directe collega's. Je vertaalt project specifieke eisen in overleg met diverse belanghebbenden naar heldere procedures en werkinstructies. Bijgestaan door onze QC Controleurs in productie, borg je de kwaliteit voor projecten die worden uitgevoerd voor opdrachtgevers wereldwijd.


Op basis van internationale normen, geldende procedures en specificaties borg je de kwaliteit van onze inkoopdelen, fabricageprocessen en de te leveren producten. Daarbij controleer je rapportages van metingen en testen op conformiteit en combineer je goedgekeurde documenten tot complexe Manufacturing Data Reports (MDR). Daarnaast neem je initiatief voor corrigerende maatregelen en zorg je voor de coördinatie en opvolging ervan. Gezien de specifieke eisen en gedetailleerde feedback van klanten (zoals Siemens, General Electric, Mitsubishi en Kiewit) zijn overtuigingskracht in communicatie en nauwkeurigheid in uitvoering hierbij erg belangrijk.


Als QC Engineer begeleid je tevens klantinspecties bij HP Valves in Hengelo en bij onze dochterbedrijven in Zweden en Zuid-Korea. Je hebt regelmatig contact met klanten en leveranciers wereldwijd. Bovendien denk je actief mee over verbeteringen in QC-processen en implementeert deze.


De functie van QC Engineer biedt een breed scala aan mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling op het gebied van meettechniek, materiaalkennis en productietechnieken met kansen voor verdere loopbaanontwikkeling.

Functievereisten

 • Een afgeronde technische opleiding op HBO/WO niveau;
 • Enkele jaren werkervaring in een gerelateerde functie in een internationale en technische omgeving is een pré (starters worden ook uitgenodigd te solliciteren);
 • Affiniteit met techniek en metaal;
 • Intrinsieke leergierigheid en ambities voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Georganiseerd en gestructureerd, met probleemoplossend vermogen, verantwoordelijkheidsgevoel, kritisch denkvermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Aanbod

We weten als geen ander: we vragen best veel van onze medewerkers. Maar daar staat ook veel tegenover. 

 • Goed salaris
 • Pensioenregeling
 • Flexibele werktijden
 • 27 vakantiedagen
 • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding
 • Trainingen en opleidingen
 • Doorgroei mogelijkheden
 • Volop activiteiten

Bedrijfsprofiel HP Valves

HP Valves te Hengelo is een moderne en gerenommeerde producent van hoge druk afsluiters- en accessoires die wereldwijd worden toegepast in energiecentrales. HP Valves is uitgegroeid tot een belangrijke leverancier voor contractors en OEM’s wereldwijd, zoals Siemens, NEM Energy, Mitsubishi-Hitachi Power Systems en GE Power. Dankzij een uitstekende reputatie heeft HP Valves zich een positie verworven in het topsegment van deze wereldwijde markt. In totaal werken er ruim 140 medewerkers aan het ontwerp, de productie en de verkoop van appendages. HP Valves kenmerkt zich door een informele, pragmatische en resultaatgerichte cultuur. De medewerkers zijn betrokken en professioneel en krijgen veel ruimte voor initiatief en eigen ontwikkeling. HP Valves laat al jarenlang een gestage en gezonde groei zien. Om verdere groei mogelijk te maken is er een nieuwe fabriek met kantoren gebouwd op het High Tech Systems Park in Hengelo (ov). In het najaar van 2016 hebben wij deze locatie in gebruik genomen. Naast de Nederlandse hoofdvestiging heeft HP Valves een dochterbedrijf in Seoul, Zuid-Korea dat met ruim 70 medewerkers complementaire producten ontwerpt en produceert.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van HP Valves. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Haaksbergerstraat 55
7554 PA HENGELO
074 - 782 0000