Accountmanager New Business

Dynteq is een industrieel ontwerpbureau gevestigd in Enschede. Zij helpen organisaties vernieuwen door toekomstbestendige producten te ontwikkelen. Ze doen dit met een bevlogen team van technische engineers en designers, werkend vanuit een voormalige F16 shelter op Technology Base in Enschede. Hun ontwerpteam is gretig, en zoekt uitdagende nieuwe opdrachtgevers en gave projecten die hun steeds verder laten groeien. Help jij hun als Accountmanager New Business deze opdrachtgevers en projecten te vinden?

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
29-1-2024
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Accountmanager New Business ben je verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe opdrachtgevers op tactisch en strategisch niveau. Je begrijpt wat onze (potentiële) opdrachtgevers nodig hebben om succesvolle productontwikkeling te realiseren. Met jouw toewijding en energie weet je nieuwe klanten aan te trekken en uit te laten groeien tot belangrijke accounts. Samen met je commerciële collega's werk je vanuit het businessplan aan sales- en accountplannen, waarbij je focus ligt op het uitvoeren van de strategie en het genereren van new business.

Je inspireert, informeert en adviseert (potentiële) opdrachtgevers, over innovatie mogelijkheden en kansen in productontwikkeling. Met je expertise, ervaring en commerciële vaardigheden neem je opdrachtgevers aan de hand en laat je ze zien wat de toegevoegde waarde is van samenwerken met ons industrieel ontwerpbureau.

Je geeft sturing aan de commerciële aanpak en richt je op het bewerken van de hogere DMU (Decision Making Unit). Het uitbrengen en onderhandelen over offertes is een essentieel onderdeel van je werk, en je haalt voldoening uit het samen met de opdrachtgever vinden van passende oplossingen. In jouw rol fungeer je als voorbeeld voor andere collega's, zowel op vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak. Het initiëren en aan sturen van nieuwe projecten en programma's doe je samen met het team. Je hebt de regie en je weet collega's te inspireren en te motiveren.


Werkzaamheden

 • Je gaat ons helpen Dynteq te laten groeien.
 • Je gaat (mogelijk al vanuit je eigen netwerk) ons netwerk uitbouwen met als doel om nieuwe relaties te initiëren en langdurige samenwerkingen op te zetten met klanten.
 • Vanuit het strategisch commercieel plan ga je markten ontginnen en passende leads benaderen.
 • Je hebt regelmatig contact met R&D-afdelingen in ons uit te bouwen bestaande netwerk, die je met regelmaat zult gaan bezoeken.
 • Je gebruikt creativiteit en enthousiasme om nieuwe mogelijkheden en samenwerkingen te exploiteren.
 • In samenspraak met ons ontwerpteam vertaal je ontwerpvraagstukken naar projectvoorstellen op maat.

Functievereisten

 • Een energieke, extraverte en ondernemende persoonlijkheid, die voldoening haalt uit het commerciële proces.
 • Je hebt relevante werkervaring en een eigen visie op productontwikkeling en innovatie.
 • Je hebt uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, en je beschikt over een (breed) relevant netwerk. Doorzettingsvermogen, ondernemingszin, flexibiliteit en daadkracht zijn jou niet vreemd.
 • Je hebt overtuigingskracht, weet anderen te enthousiasmeren en neemt de verantwoordelijkheid om van elk traject een succes te maken.
 • Je hebt een relevante achtergrond opleiding (commercieel en/of technisch) op HBO of WO niveau.
 • Je hebt een aantal jaar relevante werkervaring, en bent in staat om op niveau te kunnen communiceren en sparren met potentiële opdrachtgevers.

Aanbod

 • Een zelfstandige en flexibele rol waarin er veel ruimte is voor jouw eigen input en ontwikkeling.
 • Een unieke werkplek; je komt met ons te werken in een voormalig F16 shelter op Technology Base in Enschede.
 • Je wordt onderdeel van een gedreven commercieel team in een inspirerende en creatieve werkomgeving.
 • Je draagt bij aan gave, betekenisvolle projecten (van elektrische onderzeeërs tot aan mobiliteit oplossingen voor de toekomst).
 • Mogelijkheden voor coaching en persoonlijke ontwikkeling.
 • Doorgroeimogelijkheden.
 • Dagelijks gezamenlijke lunch, vrijdagmiddagborrels, BBQ’s en uitdagende teamuitjes!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Dynteq. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Vliegveldstraat 100 gebouw B514
7524 PK ENSCHEDE
053 - 4367 333