Duits-Nederlandse bedrijvendialoog op 7 december 2023 in Enschede Onderwerp: Cyberveiligheid & AI

In de digitale wereld is digitale beveiliging (cyberveiligheid) ook van cruciaal belang, omdat steeds meer gegevens online worden opgeslagen en digitale technologieën voortdurend evolueren. De bedreigingen voor de cyberveiligheid in de virtuele wereld worden steeds groter. Een cyberaanval kan ernstige gevolgen hebben, zoals het verlies van gevoelige gegevens, financiële schade of zelfs de ondergang van bedrijven. Hoe verbeteren AI-systemen de IT-beveiliging? Welke  verdedigingsmaatregelen kunnen efficiënter worden gemaakt, welke kunnen nieuw worden ontwikkeld?

De Nederlands-Duitse Ondernemersdialoog op 7 december 2023 in Enschede biedt een platform voor het delen van best practices en innovatieve benaderingen om cyberveiligheid te versterken. Na een bijdrage van Prof. Dr. Norbert Pohlmann, biedt het evenement Duitse en Nederlandse bedrijven

en universiteiten een unieke gelegenheid om van gedachten te wisselen over actuele uitdagingen en oplossingen op het gebied van cyberbeveiliging. Discussies zullen plaatsvinden met IT-beveiligingsexpert Prof. Dr. Matteo Große-Kampmann en AI-expert Dr. Bernard Sonnenschein (in het Engels).

Deze bedrijvendialoog is een van de events die wordt georganiseerd in het kader van de grensoverschrijdende samenwerking tussen de grensregio's Oost-Nederland en Nord-Westfalen. Op 23 mei 2023 ondertekenden Twente Board, IHK Nord Westfalen, Oost NL en andere betrokken instellingen een grensoverschrijdende strategie om innovaties te versnellen voor een duurzame toekomst.