Netwerkorganisatie IKT

Een dynamisch netwerk van Twentse ondernemingen

Netwerkorganisatie IKT uit Enschede in ondernemend Twente, is actief in alle branches, van industrie tot dienstverlening. IKT wil de spin zijn in het economische web van Twente. De kracht van deze netwerkorganisatie schuilt in het verbinden van ondernemers met overheid en onderwijs. 

logo Netwerkorganisatie IKT
Lees hieronder meer

Contactinformatie

Twente Hub
M.H. Tromplaan 1
7511 JJ Enschede
+31 (0)53 484 99 80 secretariaat@ikt.nl www.ikt.nl

IKT is nauw betrokken bij vele initiatieven die de economische positie van Twente kunnen versterken, zoals Twente Board, Twente.com en Kennispark Twente. Daarbij onderhoudt IKT contacten met diverse overheden en kennisinstellingen, de Kamer van Koophandel Oost-Nederland en VNO-NCW Twente. 

Inclusief voor Twente, exclusief op de verbinding

Verbinden is belangrijk, maar uiteindelijk draait het om het bouwen van relaties en bouwen we samen aan Twente als regio. IKT sluit geen enkele branche uit en hun kracht wordt versterkt door diversiteit, met ondernemers uit elke sector en van elk formaat, van ZZP naar MKB tot groot bedrijf. Met meer dan 500 deelnemende organisaties zijn ze ervan overtuigd dat jij tijdens elk IKT-event nieuwe contacten opdoet. In leerzame inspirerende en vernieuwende bijeenkomsten die deze netwerkorganisatie tot stand brengt, staat steeds de vraag centraal: 'Hoe dan?' Zij nodigen experts uit die hun kennis delen die je direct kunt toepassen in je werk. Het doel is niet alleen inspiratie, maar ook praktische toepasbaarheid. Zo verbreedt IKT jouw en je collega's perspectieven. Bovenal faciliteert IKT een digitaal platform waar leden zich kunnen aanmelden voor de evenementen, direct in contact staan met andere IKT-leden en nieuws uit de regio wordt gedeeld. 

Lokale netwerkbijeenkomsten

IKT organiseert verschillende evenementen, variërend van bedrijfsbezoeken en lezingen tot informele activiteiten. Maandelijks organiseert IKT diverse evenementen, vier keer per jaar zijn de Masters of IKT, een lezing waar grote vraagstukken met de juiste aandacht en sprekers die expert zijn in hun vakgebied worden besproken. Daarnaast worden er diverse bedrijfsbezoeken georganiseerd bij inspirerende bedrijven uit de regio.  Op lokaal niveau wordt er regelmatig overleg gevoerd met lokale overheden en worden trends en economische ontwikkelingen gesignaleerd. Naast dat de lokale besturen in gesprek gaan met het College van Burgemeester en Wethouders, wordt er een paar keer per jaar de IKTalks georganiseerd. Tijdens deze evenementen gaan de IKT-leden in gesprek over een bepaald onderwerp met de burgemeester of wethouder van de regio. Het netwerk van IKT is opgedeeld in zes regio's: Almelo, West-Twente, Enschede, Haaksbergen, Hengelo-Borne en Oldenzaal. 

Als ontwikkelnetwerk vinden ze het belangrijk om een platform te bieden voor mensen met ambitie die samen meer succes willen bereiken. Dit doen ze door middel van de IKT Masterminds. Hiermee zorgen ze voor het verrijken van elkaars kennis op gelijkgestemdheid. Twentse beslissers uit bijv. HRM, operationeel en financieel komen samen en gaan met gelijkgestemden uit hun vakgebied om tafel. Er is ruimte voor intervisie, nieuwe inzichten dankzij de expert die we aan tafel vragen, en natuurlijk gaat het ook om verbinding.